'M' heropent feestelijk de deuren van Carré

dinsdag 30 juni 2020
Foto: © KRO-NCRV 2019

Op woensdag 1 juli heropent 'M' de deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op die dag mogen alle theaters in Nederland weer publiek ontvangen.

Nu zonder bovengrens voor het aantal, mits de anderhalve meter afstand wordt gehandhaafd. Hét moment voor Margriet om de studio te verlaten en met verschillende gasten en optredens in het prachtige theater aan de Amstel stil te staan bij de veranderingen van de afgelopen maanden en ook gezamenlijk de blik op de toekomst te richten. Met optredens van onder andere Freek de Jonge, Igone de Jongh & Marijn Rademaker, Shary-An en G-Roots.


Margriet van der Linden, presentatrice bij KRO-NCRV: 'De afgelopen maanden hebben we aan tafel bij 'M' vele gesprekken gevoerd. Uiteraard over de coronacrisis, de impact daarvan op ons leven en de economie, maar ook belangrijke grote thema’s als vrijheid, racisme, de positie van oud en jong en het belang van cultuur kwamen veelvuldig aan de orde. In deze speciale uitzending van 'M' ga ik met onze gasten in gesprek over wat er voor hen veranderd is en wat dat zegt over de toekomst. Niemand had drie maanden geleden kunnen denken dat we in de laatste week van dit seizoen vanuit Carré een uitzending mét publiek zouden maken. Ondanks alles, is ook dat hoopvol.'

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: 'Het zijn uitdagende tijden voor ons als onafhankelijk theater zonder cultuursubsidie. Dat we vanaf 2 juli weer starten met voorstellingen is een fijne voorzichtige start. Hoe mooi dat we de live uitzending van 'M' in ons theater hebben om ons samen in te zetten voor cultuur.'

'M', woensdag 1 juli om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers