Leo de Boer, Irma Wijsman, Ionica Smeets, Diederik Ebbinge in 'Kunststof Radio'

zondag 15 december 2019

Filmmaker Leo de Boer heeft een nieuwe documentaire: Roes. Er is altijd wel een reden voor een drankje. Omringd door mensen die net als De Boer wel van een borrel houden, stopt hij in Roes een maand met het drinken van alcohol.

Waarom drinken we als we weten dat het niet goed voor ons is? En wanneer ben je verslaafd?


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 17 december: Irma Wijsman, documentairemaker
Irma Wijsman maakte een documentaire over de ziekte van haar man, Michel van Dousselaere. Hij leidt aan progressieve afasie waardoor zijn spraak verdwijnt. Fotograaf Stephan Vanfleteren volgde het stel een jaar, dat nu resulteert in een fotoboek en expositie in Gent. Een ode aan de liefde en de kwetsbaarheid van het leven.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 18 december: Ionica Smeets, wiskundige en hoogleraar wetenschapscommunicatie
In het nieuwe boek van Ionica Smeets, Superlogisch, geeft de wiskundige een les getallen waardoor alles logisch wordt. In het dagelijks leven regent het getallen, maar wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Van grote vragen tot praktische tips.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 19 december: Diederik Ebbinge, programmamaker en acteur
Programmamaker en acteur Diederik Ebbinge komt met een eigen latenightshow op de zondagavond: Promenade. Zonder bank, zonder tafel of desk maar wel met een skyline. Hij is onder meer bekend van zijn rol Anton in de succesvolle serie De Luizenmoeder en van zijn cabaretgroep De Vliegende Panters.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 16 t/m donderdag 19 december tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers