Kees van Kooten leest 'Nationale Voorleeslunchverhaal' voor bij MAX

donderdag 1 oktober 2020

Op de Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober, zendt MAX om 12.15 uur op NPO 1 het 'Nationale Voorleeslunchverhaal' uit. Dit keer is schrijver Kees van Kooten in de pen geklommen om het verhaal van 2020 te schrijven.

En extra leuk: Kees van Kooten leest het verhaal zélf voor!


Kees van Kooten leest zijn zelfgeschreven verhaal Een rooie brandweerauto voor bij MAX. Centraal staan twee ex-geliefden en tevens ouders, die nog altijd één passie delen: verhalen. Ze doen niets liever dan boeken verslinden en hun zoontje voorlezen.

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het is dit jaar voor het eerst dat MAX het 'Nationale Voorleeslunchverhaal' uitzendt.

De Nationale Voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren.

'Nationale Voorleeslunch met Kees van Kooten', vrijdag 2 oktober om 12.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers