Kan Klaas een selfie maken met een hond 10 meter onder water?

vrijdag 27 november 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

In het populairwetenschappelijk familieprogramma 'Klaas Kan Alles' draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets.

Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.


Deze week staat Klaas voor een bizarre uitdaging. De missie is: 'Kan Klaas een selfie maken met een hond, 10 meter onder water?' Klaas kan duiken, maar hoe krijg je een hond zo ver? Als eerste gaat Klaas langs bij Gaby Bemelen. Zij geeft al sinds 2016 zwemles aan honden. De echte oplossing voor deze missie ligt in Amerika. Uitvinder Gene Alba is een handige kerel. Hij heeft als enige ter wereld zelf een duikpak gemaakt voor zijn hond Mutley. Helaas kan Klaas in corona-tijd niet afreizen naar Amerika en blijft het bij videobellen. Lukt het hem op een andere manier wèl om zijn missie te volbrengen?

Iedere week daagt Klaas een BN'er uit voor een duel. In deze strijd maken ze gebruik van de nieuwste gadgets. Deze week neemt Klaas het op tegen zanger en pianist Ruben Hein. Wie kan de meeste dunks maken?

Ze krijgen hulp van basketballer Jeroen van der List. Hij werd Europees kampioen onder de 20 jaar, bemande meerdere jaren het Nederlands herenteam en werd maar liefst vier keer dunkkampioen. En als gadget krijgen Ruben en Klaas speciale basketbalschoenen waarmee je vier centimeter hoger kan springen.

En deze week is Klaas voor één dag vuurspuwer. Wouter Buijze werkt ruim 10 jaar lang als vuurspuwer. Wouter reist met zijn team het hele land door om op feesten en evenementen vuurshows te geven. Op grote dancefeesten zoals 'Sensation White' en shows van DJ Tiësto treedt hij op voor maar liefst 20 duizend mensen. Vandaag geeft hij samen met Klaas een vuurspuwshow bij een attractie in het pretpark Toverland.

'Klaas Kan Alles', zaterdag 28 november om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers