'Jacobine op 2': Kun je eenzaamheid oefenen?

vrijdag 25 september 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

We worden allemaal wel eens overvallen door het gevoel van eenzaamheid. Juist in deze tijd voelen veel mensen zich langdurig eenzaam. Jacobine Geel gaat in deze aflevering van de vernieuwde 'Jacobine op 2' met drie gasten in gesprek over eenzaamheid.

Is het iets anders dan alleen zijn? Kun je het oefenen? Zit er zelfs kracht in eenzaamheid? Haar gasten zijn onder andere ontdekkingsreiziger Arita Baaijens die zelf de eenzaamheid op zocht en met een karavaan kamelen door de woestijn reisde. Ook sprak ze met filosofe Marjan Slob die het boek De lege hemel schreef, over eenzaamheid. Mooie gesprekken voorafgaand aan ‘de week van de eenzaamheid’.


'Jacobine op 2' is een breed levensbeschouwelijk programma van de KRO-NCRV, waarin ook iets te beleven valt. Jacobine zal regelmatig gasten ontvangen in de Oranjerie die inspireren door de schoonheid van taal, verbeelding of muziek. 'Soms zegt muziek meer dan woorden, of is een beeld de start van een verkenning', verduidelijkt Jacobine.

'Jacobine op 2', zaterdag 26 september om 17.35 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers