Het verhaal van Abraham in vijfde aflevering 'Serenade van Stef'

donderdag 3 december 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

Op vrijdag 4 december is de vijfde aflevering van 'Serenade van Stef 'te zien, een tv-programma van KRO-NCRV en Kansfonds.

Hierin ontmoet zanger/tekstschrijver Stef Bos mensen die in hun leven in problemen zijn gekomen door uiteenlopende omstandigheden. Mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon 'domme pech'. Mensen die in hun leven soms de verkeerde afslag namen en diep de afgrond in keken. Mensen die dankzij de naastenliefde van anderen weer uit het dal zijn geklommen.


De bezoekers van de Rotterdamse Pauluskerk hebben allemaal een uitzonderlijk levensverhaal. Een van hen was Abraham uit Eritrea, die op zijn 19e naar Nederland kwam. Vijfentwintig jaar lang leefde hij in Rotterdam als ongedocumenteerde. 'Jarenlang ging ik slapen met de vraag: wanneer word ik opgepakt?', aldus Abraham. Totdat er een 'engel' op zijn pad kwam. Stef, die zelf grotendeels in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad woont, pendelt heen en weer tussen zijn twee 'thuizen'. Hoe voelt het als je die vrijheid niet hebt en er niet mag zijn?

'Serenade van Stef', vrijdag 4 december bij KRO-NCRV op 16.35 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

John McClane reist af naar Rusland om zijn vervreemde zoon, Jack McClane, te helpen. Die is betrokken geraakt bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.

'A Good Day To Die Hard', film uit 2013 met oa. Bruce Wiilis, om 21.35 uur op VTM.

Dossiers