'FC De Helden' gaat verder op NPO 1

woensdag 4 december 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

In aflevering 2 van 'FC De Helden' zie je hoe het team van Ajax verder wordt klaargestoomd voor de Bijzondere Eredivisie.

In deze voetbalcompetitie vaardigen grote Nederlandse profclubs een team af van kinderen vanaf 10 jaar met een verstandelijke en of een motorische beperking.


Presentator Klaas van Kruistum gaat naar Friesland waar er wordt er gescout bij SC Heerenveen. De 10-jarige Bodi heeft een chromosoomafwijking en wil dolgraag geselecteerd worden. Zeker omdat zijn tweelingbroer Pepijn jaren voor de reguliere selectie speelde en hij alleen maar langs de lijn toe mocht kijken.

Ook bij FC Groningen is er een team geformeerd dat zich voorstelt aan de pers en door keeper Sergio Padt wordt voorbereid op de eerste training.

Bij FC Emmen wordt er ook gescout en de 12- jarige Fleur laat zich van haar beste kant zien.

'FC De Helden', donderdag 5 december om 22.20 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers