'FC De Helden' gaat verder op NPO 1

woensdag 4 december 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

In aflevering 2 van 'FC De Helden' zie je hoe het team van Ajax verder wordt klaargestoomd voor de Bijzondere Eredivisie.

In deze voetbalcompetitie vaardigen grote Nederlandse profclubs een team af van kinderen vanaf 10 jaar met een verstandelijke en of een motorische beperking.


Presentator Klaas van Kruistum gaat naar Friesland waar er wordt er gescout bij SC Heerenveen. De 10-jarige Bodi heeft een chromosoomafwijking en wil dolgraag geselecteerd worden. Zeker omdat zijn tweelingbroer Pepijn jaren voor de reguliere selectie speelde en hij alleen maar langs de lijn toe mocht kijken.

Ook bij FC Groningen is er een team geformeerd dat zich voorstelt aan de pers en door keeper Sergio Padt wordt voorbereid op de eerste training.

Bij FC Emmen wordt er ook gescout en de 12- jarige Fleur laat zich van haar beste kant zien.

'FC De Helden', donderdag 5 december om 22.20 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers