Emma Lesuis, JB Meijers, Merijn Tol en Blaudzun in 'Kunststof Radio'

zondag 8 december 2019

Theater- en documentairemaker Emma Lesuis staat nu in het theater met haar voorstelling: Aardappelbloed. Je wordt live meegenomen op haar reis naar Mama Sranang.

Tijdens de reis wordt ze geconfronteerd met het slavernijverleden en haar eigen Surinaamse identiteit. Dit jaar won ze op het documentaire festival IDFA de Karen de Bok Talent Prijs.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 10 december: JB Meijers, muzikant en producer
Muzikant en producer JB Meijers, toert door het land met zijn nieuwe voorstelling: ‘Deltaboy’. Waarin hij zich onderdompelt in zijn liefde voor de ‘Deltablues’. Is het de oorsprong van zijn carrière? Hij is bekend geworden als lid van De Dijk en The Common Linnets.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 11 december: Merijn Tol, culinair journalist en kok
Culinair journalist en kok Merijn Tol heeft een nieuw koekboek geschreven: ‘Beiroet’. Al jaren pendelt ze tussen Amsterdam en de Libanese hoofdstad. En nu haalt ze met dit boek de Libanese geuren en smaken naar Nederland. Naast kookboeken schrijft ze ook voor delicious.magazine en heeft ze een kookshow op 24Kitchen met Nadia Zerouali.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 12 december: Blaudzun, zanger en componist
Zanger en componist Blaudzun maakt een soundtrack voor de nieuwe expositie ‘Polke vs Blaudzun, muziek van onbekende herkomst’, in het Cobra Museum in Amstelveen. Hij componeerde en produceerde audio voor negen werken van de overleden Duitse kunstenaar Sigmar Polke. Daardoor zijn ze in 3D audio te ervaren.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 9 t/m donderdag 12 december tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers