Elke dag nieuwe titel in 'De Week van de Podcast' op NPO Radio 1

zaterdag 16 november 2019

NPO Radio 1 lanceert van zondag 17 tot en met zaterdag 23 november elke dag een nieuwe podcast in De Week van de Podcast.

In deze week worden zeven nieuwe titels gepresenteerd.


Zo maakt NPO Radio 1 een podcast samen met de luisteraar. Onder de titel 'Wat Mij Raakt' wordt een verzameling alledaagse en tegelijk bijzondere verhalen van luisteraars geboden. Ook in de lopende programmering heeft NPO Radio 1 tijdens deze week dagelijks aandacht voor podcasts.

Wim Eikelboom, coördinator podcast bij NPO Radio 1: 'We zien een toenemende belangstelling voor onze podcasts, die een breed terrein bestrijken. Van sport, spannende of vermakelijke verhalen tot verdieping bij maatschappelijke thema’s. De nieuwe titels zijn een waardevolle aanvulling op dit pakket.'

Deze nieuwe podcasts worden tijdens De Week van de Podcast gelanceerd:

Zondag 17 november: 'Wat Mij Raakt'. Verzameling alledaagse en tegelijk bijzondere verhalen van luisteraars (AVROTROS).

Maandag 18 november: 'Het Verloren Hoofd'. Een spannend verhaal over een zoektocht naar het hoofd van een Indonesische vrijheidsstrijder (KRO-NCRV).

Dinsdag 19 november: 'Wat de Boer Schaft'. Een podcast van Petra Possel met boeren en akkerbouwers over de herkomst van alledaags voedsel (NTR).

Woensdag 20 november: 'Papa en Mama zijn Gescheiden'. Een podcast van Laura Kors, waarin kinderen vertellen over echtscheiding van hun ouders (AVROTROS).

Donderdag 21 november. 'Een Nijlpaard Kon Lachen'. Satirische podcast van Roelof de Vries en Michiel Eijsbouts (BNNVARA).

Vrijdag 22 november: 'Daders'. Criminelen praten openhartig over hun daden met Een Vandaag-journalist Cas de Jong (AVROTROS).

Zaterdag 23 november: 'Annet'. Bas Keijzer vertelt zijn belevenissen met Annet, een vrouw van 88 die hij bezoekt omdat hij iets nobels wil doen (KRO-NCRV).

Meer informatie over de Week van de Podcast is te vinden op nporadio1.nl.

De podcasts van NPO Radio 1 zijn beschikbaar via de NPO Radio 1-app, de website nporadio1.nl en de bekende podcastplatforms.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers