Dodelijk ongeval tijdens opnames '71° Noord'

zaterdag 11 oktober 2008

Drama tijdens de opnames van het realityprogramma '71° Noord' in Noorwegen. Een tragische auto-ongeval heeft het leven gekost aan twee medewerkers, dat meldt de website van de Noorse openbare omroep NRK. Update: RTL Nederland en 2BE bevestigden in de loop van de namiddag dat presentator Ernst-Paul Hasselbach samen met een Vlaamse productiemedewerker om het leven kwam tijdens het ongeval.

M


eer details zijn er voorlopig nog niet bekend en het nieuws is ook nog niet bevestigd de VMMa of RTL Nederland, de mediagroepen waarvoor '71° Noord' gemaakt wordt. Volgens de website geraakte een auto van het productieteam van de weg en belandde op zijn dak in de rivier Leira. De identiteit van de twee slachtoffers is nog niet bekend, maar het zou niet gaan om deelnemers aan het programma, wel om medewerkers. Ook over het feit dat één van de presentatoren aan boord zat, is nog geen bevestiging.

Toen de wagen achterop bleef, startten  andere medewerkers een zoektocht. Die vonden de auto langs de kant van de weg, in een rivier waarna meteen een grootse reddingsactie opgestart werd. Een reddingsteam van ongeveer 20 medewerkers kwam ter plaatse en bevrijdde de slachtoffers. Alle hulp kwam echter te laat. Het productieteam van '71° Noord' is diep geschokt na het ongeval. Alle opnames werden meteen stilgelegd. 

Een andere bron, de krant 'Dagbladet', meldt dat het gaat om een Belgisch en Nederlands slachtoffer. Beide lagen ruim een half uur onder water nadat ze met de wagen een bocht vlak voor een brug misten. Het hele productieteam krijgt psychologische ondersteuning.

'71° Noord' is een samenwerking tussen het Vlaamse 2BE en de Nederlandse zender RTL 5. Vorig tv-seizoen trokken beide zenders voor de eerste keer met een aantal bekende landgenoten op tocht door het ijskoude Noorwegen met als één doel: de Noordkaap bereiken. Toen lag de presentatie in handen van Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen, beiden ook bekend als presentator van 'Expeditie Robinson'. Voor deze nieuwe reeks werd de zwangere Evi Hanssen echter vervangen door de Vlaamse zangeres-presentatrice Leki. Bron: NRK.no

UPDATE:
- RTL bevestigt overlijden presentator Ernst-Paul Hasselbach
- 2BE bevestigt dodelijk ongeval '71° Noord'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers