Documentaireserie 'Putin: A Russian Spy Story' bij de VPRO

maandag 28 september 2020

De driedelige documentaireserie 'Putin: A Russian Spy Story' gaat in op het leven van Vladimir Poetin en hoe de huidige Russische staatsleider transformeert van een KGB agent tot een van de machtigste leiders op aarde.

De twintigjarige Vladimir Poetin groeide op in een slechte buurt in Leningrad. In zijn vrije tijd keek hij graag naar zijn favoriete televisieserie Zeventien momenten in de lente. Een serie over een Sovjet-spion die undercover ging bij de Nazi’s. De serie werd gefinancierd door de KGB om nieuwe spionnen te rekruteren en met succes: Poetin raakte geïnspireerd en meldde zich aan bij de Russische geheime dienst.


Aflevering 1: De opkomst van Poetin
Het portret van een politicus die te werk ging als een Russische James Bond. De carrière van Poetin van KGB rekruut tot president lijkt op een spionagethriller.

Aflevering 2: Vrienden en vijanden
Poetin arriveert in het Kremlin als een kwetsbare en onbekende president. De Russische oligarchen geloven dat ze deze president ook wel onder de duim kunnen houden, maar Poetin weet zijn macht te behouden. Langzaam maar zeker omringt hij zich met zijn voormalige collega’s van de KGB.

Aflevering 3: Poetin voor altijd
Poetin is na vier jaar afwezigheid weer aan de macht. Op weg naar de top wordt Poetin gehinderd door beschuldigingen van corruptie.

Regie: Nick Green

Vanaf dinsdag 29 september wekelijks op tv om 22.40 uur bij VPRO op NPO 2 en vanaf 27 september in zijn geheel te bekijken op NPO Start Plus.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Nella wil weg uit Amsterdam, maar Marin overtuigt haar te blijven. Hoewel poppenhuizen door de Kerk in de ban geslagen worden, blijven er pakketjes aankomen die een duister geheim verhullen. Bij zijn terugkeer uit Venetië moet Johannes meteen opboksen tegen beschuldigingen van sodomie, na een complot van de familie Meermans en Jack. De pakketjes blijven Nella informatie geven over wat er allemaal gaande is, dus besluit ze naar het werkhuis te gaan. Maar daar treft ze niet aan wat ze verwachtte. Terug thuis wacht Nella bovendien nog een andere onaangename verrassing.

'The Miniaturist', om 22.15 uur op Eén.

Dossiers