Documentaire 'Sugar Town' op Discovery

zaterdag 11 januari 2020

In 2014 sterft de Afro-Amerikaanse twintiger Victor White op de achterbank van een politiewagen, nadat hij bij toeval is aangehouden en een beetje drugs op zak had.

De politie claimt dat hij zichzelf heeft doodgeschoten, omdat hij niet de gevangenis in wilde. Zijn familie gelooft daar niks van, omdat hij een liefde voor het leven had en voor de opvoeding van zijn dochtertje. Maar nog belangrijker: hoe kon hij zichzelf ooit neerschieten, terwijl zijn handen geboeid op zijn rug zaten en hij al uitgebreid gefouilleerd was op mogelijk wapenbezit?


Ze starten zelf een onderzoek en openen zo een beerput van corruptie en zinloos politiegeweld dat al jaren plaatsvindt in het sterk gesegregeerde stadje New Iberia in Louisiana, dat groot geworden is door zijn suikerplantages. De tweedelige documentaire 'Sugar Town' reconstrueert de gebeurtenissen aan de hand van interviews met de betrokkenen, inclusief de familie van Victor White, juristen en onderzoeksjournalisten.

'Sugar Town', zondag 12 en 19 januari om 23.00 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Wade Wilson is een voormalig elitesoldaat die nu aan de kost komt als huurling. Op een dag wordt hij smoorverliefd op de mooie callgirl Vanessa. Hun geluk is echter van korte duur, wanneer Wade aan een terminale vorm van kanker blijkt te lijden. Hij wordt echter benaderd door een mysterieuze man, die hem een experimentele behandeling voorstelt op basis van mutantengenen. Na een bijzonder pijnlijke kuur is Wades kanker inderdaad verdwenen en blijkt hij over superkrachten te beschikken. De behandeling heeft hem echter gruwelijk verminkt, en als de gemaskerde antisuperheld Deadpool gaat hij achter de persoon aan die hem zo heeft toegetakeld.

'Deadpool', film uit 2016 met oa. Ryan Reynolds, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers