Documentaire 'Some Will Never Return' bij WNL

zaterdag 23 mei 2020

'Some Will Never Return' is het indrukwekkende verhaal van vrijwilligers die een oorlogsgraf adopteren. Op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten in Zuid-Limburg liggen meer dan 8000 oorlogsslachtoffers.

Door het graf te verzorgen en deze helden te eren willen de verschillende adoptanten uitdragen dat deze soldaten nooit mogen worden vergeten


Tweede Wereldoorlog
Op zondagmorgen, 7 december 1941, wordt Amerika het grootste militaire conflict uit de menselijke geschiedenis ingezogen. Samen met de grafadoptanten van begraafplaats Margraten, waaronder onze staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops en deskundigen zoals Maarten van Rossem, Willem Post en Mathieu Segers, vertellen we in deze documentaire het verhaal van de Verenigde Staten in de Tweede Wereldoorlog. Jonge jongens die naar Europa werden gestuurd. Velen van hen zouden nooit meer terugkeren.

Herdenken
Duizenden omgekomen jonge Amerikanen liggen begraven in het Limburgse Margraten. 'Some Will Never Return' is een verhaal van jonge jongens die hun bezorgde ouders moesten achterlaten. Die alles verlieten waar ze van hielden om ons te bevrijden. De documentaire is een indrukwekkend verhaal dat verteld moet worden om te voorkomen dat de Tweede Wereldoorlog in de mist van het verleden dreigt te verdwijnen. Inmiddels zijn we 75 jaar vrij, maar dat heeft nodige gekost. De 8000 soldaten op Margraten herdenken is anno 2020 belangrijker dan ooit.

'Some Will Never Return' is een documentaire van Eric Peeters en Twan van Asseldonk en wordt uitgezonden door Omroep WNL op zondag 24 mei om 11.00 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers