Dit is het seizoen voor gezellige kerstseries op BBC First

zondag 26 november 2023
Foto: © BBC First/TEAM LEWIS 2023

Tijdens het feestseizoen trakteert BBC First haar kijkers op twee fanfavorieten en een gloednieuwe première. De geliefde serie 'Ghosts' keert terug naar BBC First voor het laatste seizoen.

In de nieuwe serie 'Boiling Point' is te zien hoe intens het eraan toegaat in een professionele keuken. Ten slotte kan je genieten van het vierde seizoen van 'Scott and Bailey', wat zich afspeelt in Manchester.


De levende en dode bewoners van Button House zijn terug in het vijfde en laatste seizoen van de bovennatuurlijke, BAFTA-genomineerde sitcom 'Ghosts'. Charlotte Ritchie ('Fresh Meat', 'You') en Kiell Smith-Bynoe ('Stath Lets Flats', 'Taskmaster') keren terug als eigenaars van Button House. Er wordt ongetwijfeld gelachen, en misschien wel gehuild nu de geliefde komedieserie ten einde loopt.

Na het succes van de gelijknamige film gaat in december de langverwachte televisieserie 'Boiling Point' in première op BBC First. De vierdelige dramaserie volgt het uitdagende professionele en persoonlijke leven van het keukenteam van het nieuwe Londense restaurant Point North. Niemand minder dan Stephen Graham ('Time', 'Bodies') en Vinette Robinson ('Six Four') spelen de hoofdrollen. In het vierde seizoen van 'Scott and Bailey' gaan Rachel Bailey (Suranne Jones - 'Doctor Foster', 'A Touch of Cloth') en Janet Scott (Lesley Sharp - 'Starlings', 'The Shadow Line') de strijd aan met elkaar voor de promotie tot hoofdagent. Terwijl de twee rechercheurs het tegen elkaar opnemen, maakt hun persoonlijk leven de strijd nog ingewikkelder. Daarbovenop komt de constante druk die ze voelen van het moderne politiewerk. Het misdaaddrama is geschreven door viervoudig BAFTA-winnares Sally Wainwright.

'Ghosts' seizoen 5 gaat in première op zondag 10 december om 18.45 uur op BBC First
Het vijfde seizoen van de komedieserie 'Ghosts' begint met Alison (Charlotte Richie - 'Fresh Meat', 'You') en Mike (Kiell Smith-Bynoe - 'Stath Lets Flats', 'Taskmaster') die op zoek zijn naar nieuwe manieren om Button House draaiende te houden na de brand in het poortgebouw.

De gedeelde woning tussen Mike, Alison en hun dode huurders blijft voor komische chaos zorgen. Er zijn aprilgrappen tussen Alison en de geesten en een bizarre voorspelling doet de geesten nadenken over hun nalatenschap. Ook is er nieuw entertainment voor de geesten nadat ze hun eetlust voor de Food Club hebben verloren.

Intussen worstelt Mike met de verzekering voor de brand in het poortgebouw (ja, de bliksem sloeg echt drie keer in). Kan een bezoek van een antiekhandelaar de oplossing zijn voor de geldproblemen van Mike en Alison? Of zijn een golfconsortium en een samenwerking met de nieuwsgierige buurman Barclay echt de beste opties?

'Boiling Point' gaat in première op zondag 24 december om 21.00 uur op BBC First
Acht maanden nadat haar mentor Andy Jones (Stephen Graham - 'Time', 'Bodies') een hartaanval kreeg, vecht chef-kok Carly (Vinette Robinson - 'Six Four') samen met haar keukenteam om een naam op te bouwen voor het nieuwe Dalston restaurant Point North. We volgen de groep terwijl ze hun restaurant draaiende proberen te houden tijdens een crisis in de horeca-industrie.  

Door de financiële druk om het bedrijf winstgevend te houden, is het belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken. Het team is daardoor genoodzaakt zich niet te laten afleiden door hun persoonlijke levens en dagelijks de beste gerechten te blijven maken.

'Scott and Bailey' seizoen 4 gaat in première op donderdag 28 december om 21.00 uur op BBC First
Lesley Sharp ('Starlings', 'The Shadow Line') en Suranne Jones ('Doctor Foster', 'A Touch of Cloth') keren terug als detectives Janet Scott en Rachel Bailey in het Manchester misdaaddrama 'Scott and Bailey'. In dit seizoen maken Rachel Bailey en Janet Scott kans op promotie, maar omdat er maar één positie als hoofdagent beschikbaar is, moeten ze het tegen elkaar opnemen.

Rachel haar moeder is terug in beeld met een nieuwe vriend en ze ontdekt dat hij een gewelddadig verleden heeft. Janet worstelt op haar beurt met persoonlijke problemen wanneer haar dochter besluit het huis uit te gaan. Rachel begint een nieuwe relatie, maar omdat haar minnaar een hoge politieofficier is, moet ze het geheim houden. Janet daarentegen veroorzaakt onbedoeld problemen voor haar baas Gill als ze haar bezorgdheid over Gill haar drankgebruik uit. Haalt Gill haar pensioen met haar reputatie intact?

In december kan je de volgende series blijven kijken op BBC First:
- 'Scott and Bailey' elke donderdag om 21.00 uur tot 21 december
- 'Darby and Joan' elke dinsdag om 21.00 uur tot 19 december
- 'All Creatures Great and Small' elke maandag om 21.00 uur tot 25 december
- 'Ms. Fisher’s Modern Murder Mysteries' elke zondag om 20.00 uur tot 7 januari
- 'The Madame Blanc Mysteries' elke vrijdag om 21.00 uur tot 29 december
- 'Guilt' elke zondag om 21.00 uur tot 17 december
- 'Death in Paradise' elke weekdag om 18.00 uur tot 20 december


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Eva krijgt een telefoontje vanuit een verhuiswagen van een jong meisje dat zich verstopt heeft in een kast toen ze zag dat haar moeder ruzie had met de malafide verhuizers en van de trap werd gegooid. De vrachtwagen - met het meisje ongezien in de kast - rijdt inmiddels en het meisje heeft geen idee waar naartoe. Wolfs en Eva gaan achter het signaal van haar telefoon aan, maar dan is het plots verdwenen...

'Flikken Maastricht', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:00
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:35
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 04:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 05:30
  Geen uitzending
  05:55
  Plop & de Peppers
 • 04:05
  Geen uitzending
  07:20
  Supernanny US
 • 02:25
  Geen uitzending
  11:15
  Sturm der Liebe
 • 01:15
  Geen uitzending
  13:40
  Last Action Hero
 • 05:15
  Baywatch
  02:15
  JAG
 • 02:15
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:40
  Cold Case
 • 05:25
  Geen uitzending
  08:15
  Two and a Half Men
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:35
  Ring by Spring
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:35
  Amish Stud: The Eli Weaver Story
 • 03:00
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 05:18
  Hobbyklus
  05:55
  Sixties To Six
 • 05:25
  Het Weekmenu
  03:10
  Foodies & The City
 • 04:00
  Tennis: Mutua Madrid Open 2024
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 05:10
  DCI Banks
  02:30
  Truelove
 • 05:25
  Shipping Wars
  02:15
  Hudson & Rex
 • 03:16
  NOS Journaal
  02:14
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:07
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 05:35
  Bumba
  02:18
  NOS Studio Sport