De tweede week van 'Doe Alsof Je Thuis Bent'

zondag 23 augustus 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

De familie Jacobse-van der Wiele woont in Alkmaar in een nieuwbouwhuis dat van alle technische gemakken is voorzien. Lampen, televisie, muziek; alles kan aangezet worden door middel van stembediening. Ze ruilen met de familie Doedens, die in Huissen op een landgoed woont, waar de meeste tijd gaat zitten in het zelf oogsten van groenten.

Ze wonen daar niet alleen: de familie maakt onderdeel uit van een grote woongroep.


Aflevering 7: Jaap Joris en Jane & John en Gerrie
Jaap Joris en Jane wonen in het bruisende Den Bosch in een opvallend rond huis, de 'Bossche Bol'. Ze ruilen van huis met echtpaar John en Gerrie, die op een grote boerderij wonen, met veel dieren om hen heen.

Aflevering 8: Familie Van Halen & familie Raaf
De familie van Halen woont in het Drentse Bovensmilde op een perceel van bijna 12.000 vierkante meter. Met een privébos, zwembad, bubbelbad en moestuin is er altijd wat te beleven. Voor de huizenruil reizen ze af naar Winterswijk, waar theaterfamilie Raaf in het bos woont.

Aflevering 9: Familie Aanhane & Lennart en Sjoerd Kunstenaar Stellan
Aanhane en zijn dochter Luna wonen in Gouda in een metalen huis, waar op elke mogelijke plek Stellans kunst te bewonderen is. Ze ruilen met vrienden Lennart en Sjoerd die in Den Bosch in een tiny house wonen.

Aflevering 10: Dennis en Gerwin & Joachim en Kirsten
Joachim en Kirsten wonen in Wageningen in een zelfvoorzienend Tiny House. Ze ruilen met Gerwin en Dennis, die in de Delftse binnenstad een luxe grachtenpand bewonen.

'Doe Alsof Je Thuis Bent', van maandag tot donderdag om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers