'De Puinhopen van Irak': wraakmoorden

woensdag 22 januari 2020

In de vijfdelige VPRO-serie 'De Puinhopen van Irak', gemaakt in coproductie met VICE Studios, trekt de Nederlands-Palestijnse Sakir Khader (1990) een half jaar rond in het Irak dat we in het nieuws niet te zien krijgen.

In aflevering 3 ervaart Sakir hoe de vergeldingsdrang de wederopbouw van Irak in de weg staat.


Na de val van Saddam Hoessein en de wisseling van de macht die daarop volgt, zijn grote achtergestelde gebieden ontstaan. De inwoners zijn bereid te verraden en te doden voor de hoogste bieder. Hierbij is de jager van vandaag de prooi van morgen. Sakir ervaart hoe de vergeldingsdrang de wederopbouw van Irak in de weg staat. Hij gaat op bezoek bij milities in Zuid-Mosul en slachtoffers van zuiveringen in Fallujah om te onderzoeken hoe het komt dat elke machtswisseling gepaard gaat met zoveel bloedige vergelding. Is er een weg uit deze voortdurende cyclus van wraakmoorden?

'De Puinhopen van Irak', donderdag 23 januari om 23.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers