'De Nacht van Dorrestijn' bij de NTR

vrijdag 19 juni 2020

Hans Dorrestijn wordt tachtig. De schrijver en cabaretier is bekend vanwege ontelbare liedteksten voor jong en oud, en zijn typische zwartgallige humor. Ter ere van zijn verjaardag zendt de NTR 'De Nacht van Dorrestijn' uit.

Twee uur lang blikt Hans Dorrestijn samen met 'Kunststof'-presentator Gijs Groenteman terug op zijn leven en werk. In deze live tv-uitzending komen de grote thema's uit Hans' leven voorbij – de Tweede Wereldoorlog, zijn jeugd, het schrijverschap, de worsteling met de liefde, zijn oude dag.


Ze omlijsten hun gesprek met de mooiste liedteksten, uitgevoerd door Hans zelf, maar ook door artiesten als Joost Prinsen, Adèle Bloemendaal en Jenny Arean. Teksten uit het theater en uit programma’s als 'De Stratemakeropzeeshow', 'J.J. de Bom v/h De Kindervriend', 'Het Klokhuis' en 'Sesamstraat'.

'Kunststof'-presentator Gijs Groenteman blikt met Hans Dorrestijn terug op zijn leven en werk.

'De Nacht van Dorrestijn', zaterdag 20 juni van 23.15 tot 01.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers