Danny Vera wint twee Top 4000 Awards

dinsdag 3 december 2019
Foto: Radio 10 - © Talpa Network 2019

Danny Vera heeft met zijn single 'Roller Coaster' een unieke prestatie neergezet in de 'Top 4000' van Radio 10 die aanstaande woensdag van start gaat.

De zanger is met zijn liedje vanuit het niets in de Top 10 van de hitlijst binnengekomen op nummer 8. Op deze positie staan meestal popklassiekers als 'In The Air Tonight', 'Hotel California' en 'Bohemian Rhapsody'. Danny Vera is hiermee de hoogst genoteerde Nederlandse artiest én de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. Radio 10-dj's Gerard Ekdom en Jeroen Nieuwenhuize verrasten de zanger vanavond live in de uitzending van 'Veronica Inside' met het goede nieuws en bekroonden deze uitzonderlijke prestatie met twee Radio 10 Top 4000 Awards.


In de vorige editie van de 'Top 4000' was BLØF de hoogste nieuwe binnenkomer in de hitlijst. De Zeeuwse band behaalde toen de 60e positie met hun single 'Zoutelande'. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest was vorig jaar Golden Earring met 'Radar Love' op nummer 24.

Danny Vera: 'Dat ik zo hoog in de lijst sta, komt door luisteraars die het liedje dat ik heb gemaakt heel erg mooi vinden en dat vind ik alleen maar heel fijn. Ik ben heel erg dankbaar dat mensen het mooi vinden!'

Top 10
De nummers 4000 tot en met 11 zijn vanaf vanavond te bekijken via de website van Radio 10. Hoe de top 10 van de hitlijst er precies uitziet blijft nog even geheim. Aanstaande woensdag worden de artiesten en nummers die de top 10 hebben bereikt in willekeurige volgorde bekendgemaakt. Op 19 december zal duidelijk worden op welke positie zij daadwerkelijk zijn geëindigd.

'Top 4000'
De 'Top 4000' is de grootste en meest complete hitlijst van Nederland, samengesteld door luisteraars. Van grote popklassiekers tot vergeten hits en guilty pleasures: alles staat er in. De vijftiende editie van de 'Top 4000' gaat woensdag 4 december om 7.00 uur van start bij 'Ekdom in de Morgen' en op dinsdag 24 december rond 19.00 uur is de ontknoping. De lijst is iedere dag van 6.00 uur tot 00.00 uur te horen bij het muziekstation met de grootste hits aller tijden. In de nachtelijke uren wordt er een herhaling van de dag ervoor uitgezonden.

De 'Top 4000' is van woensdag 4 december tot en met dinsdag 24 december te horen bij Radio 10.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Op Interventie' (foto: VTM - © DPG Media 2021)

Inspecteur Dylan is nog maar net gestart in de politiezone CARMA en rolt meteen van de ene oproep in de andere. Samen met inspecteur Jan gaat hij langs in een Genkse hotelkamer die werd vernield door een van de gasten. Het meubilair werd kapotgeslagen, etensresten werden uitgesmeerd op de muren, er liggen sigarettenpeuken op de vloer en de man heeft zelfs geplast op het tapijt.

'Op Interventie', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers