'Anita wordt Opgenomen' in Dordrecht

zaterdag 19 september 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

In 'Anita wordt Opgenomen' verblijft presentatrice Anita  Witzier een tijd in zes verschillende zorginstellingen in Nederland.

Hoe is het om anno 2020 ouder te worden in Nederland? En hoe verandert het leven in de verpleeghuizen als Nederland te maken krijgt met het coronavirus? 


In het specialistisch verpleeghuis in Dordrecht wonen voor het grootste deel bewoners met een complexe problematiek. Ze hebben vaak een heftig verleden: Een leven met psychiatrische problemen, een alcohol of drugs verslaving of een leven op straat. Een verleden dat er voor gezorgd heeft dat ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en worden geplaatst in dit huis.

Anita ontmoet Jan (62), hij is door omstandigheden verslaafd geraakt aan alcohol. Inmiddels helemaal clean, maar door het vele gebruik in het verleden neemt zijn verstandelijke vermogen steeds meer af. Jan kan hierdoor niet meer thuis wonen bij zijn vrouw. 

Remke (80) woonde voordat ze in dit verpleeghuis terecht kan 17 jaar bij de daklozenopvang. Inmiddels is ze de koningin van het huis en weet ze alle ins en outs.

'Anita wordt Opgenomen', zondag  20 september om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers