'2Doc: Midnight Traveler' bij de VPRO

dinsdag 2 juni 2020

Na een jaar alles te hebben gedaan om ergens politiek asiel te krijgen besluiten Hassan Fazili en Fatima Hossani en hun twee dochters illegaal Europa te bereiken.

In hun geboorteland Afghanistan staat een premie op Hassans hoofd, omdat hij in een televisiedocumentaire een afvallige Talibancommandant portretteerde. In de met telefoons gefilmde documentaire Midnight Traveler zie je hoe de familie de gevaarlijke tocht aflegt om Europa te bereiken.


Filmmakers Hassan Fazili en Fatima Hossani leggen samen met hun dochter Nargis (11) de gevaarlijke reis van Afghanistan naar Europa af. Tijdens de reis filmen ze zoveel mogelijk met hun mobiele telefoons. De familie overwint talloze obstakels, maar blijft toch optimistisch te midden van onzekerheid, misleiding en vijandigheid. Wat echter altijd blijft is hun hechte band.

Het is een verhaal dat al vaker is verteld. Toch blijft het relevant om de effecten van het Europese immigratiebeleid te zien door de ogen van mensen die een basaal niveau van zekerheid zoeken.

'2Doc: Midnight Traveler', woensdag 3 juni om 22.55 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers