'2Doc Kort': All The Cats Are Grey In The Dark'

zondag 29 maart 2020

Hij noemt zichzelf 'Catman'. Christian Fidel Amann woont samen met zijn twee katten Marmelade en Katjuscha. De drie zijn onafscheidelijk, de katten gaan zelfs mee naar de après-ski bar.

'All Cats Are Grey in the Dark' is een melodrama waarin een ongebruikelijke relatie tussen mens en dier centraal staat.


Christian is een excentrieke Oostenrijkse man met twee raskatten. Hij ziet zijn katten Marmelade en Katjuscha als zijn grote liefdes. Ze gaan overal mee naar toe, zijn leven draait volledig om hen. Als zijn katten drachtig zijn neemt hij de rol van 'vader' aan en ontfermt zich nog meer over zijn 'geliefden'. Christian is eenzaam, naast zijn stemassistent Alexa, zijn de katten Christians belangrijkste gesprekspartners.

Regisseur Lasse Linder laat de relatie tussen mens en dier zien. Van een afstand observeert hij de relatie tussen Christian en zijn katten. De camera staat regelmatig achter halfopen deuren, gericht op de kamer waarin het hechte trio zich bevindt. Regisseur Lasse Linder liet zich inspireren door de films van Ulrich Seidl.

'2Doc Kort': All The Cats Are Grey In The Dark', maandag 30 maart om 21.00 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op Eén.

Dossiers