'2Doc Kort': All The Cats Are Grey In The Dark

zondag 10 mei 2020

Hij noemt zichzelf 'Catman'. Christian Fidel Amann woont samen met zijn twee katten Marmelade en Katjuscha. De drie zijn onafscheidelijk, de katten gaan zelfs mee naar de après-ski bar.

'All Cats Are Grey' in the Dark is een melodrama waarin een ongebruikelijke relatie tussen mens en dier centraal staat.


Christian is een excentrieke Oostenrijkse man met twee raskatten. Hij ziet zijn katten Marmelade en Katjuscha als zijn grote liefdes. Ze gaan overal mee naar toe, zijn leven draait volledig om hen. Als zijn katten drachtig zijn neemt hij de rol van 'vader' aan en ontfermt zich nog meer over zijn 'geliefden'. Christian is eenzaam, naast zijn stemassistent Alexa, zijn de katten Christians belangrijkste gesprekspartners.

Regisseur Lasse Linder laat de relatie tussen mens en dier zien. Van een afstand observeert hij de relatie tussen Christian en zijn katten. De camera staat regelmatig achter halfopen deuren, gericht op de kamer waarin het hechte trio zich bevindt. Regisseur Lasse Linder liet zich inspireren door de films van Ulrich Seidl.

'2Doc Kort': All The Cats Are Grey In The Dark, maandag 11 mei om 21.00 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay plots met zijn passie en moet Carly het van hem overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met de balletdansers van de Royal Dance School in ruil voor oefenruimte.

'StreetDance 3D', film uit 2010 met oa. Nichola Burley, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers