Zaal- en keukenpersoneel moet op stage in 'Mijn Restaurant!'

woensdag 7 september 2011

Afgelopen dinsdag 6 september moesten de duo's van 'Mijn Restaurant!' in een middelgroot bedrijf een miniversie van hun restaurant neerpoten en de werknemers een lunch aanbieden. Het concept van Steven en Sofie viel het beste in de smaak bij de personeelsleden en zij werden beloond met een bonus van 10.000 euro.

Amber en Elodie konden niet overtuigen met hun concept. Niet met de look & feel van hun minirestaurant en niet met hun gerecht. Willem Asaert vond dat het bord te weinig smaak had en zowel kracht als touch miste. Hij wil Amber niet aan haar lot overlaten en zoekt haar op voor een uitgebreide smaakcoaching.

Ook jurylid Vittorio Simoni gaat op pad. Hij schuimt het land af om de vijf panden te bezoeken. Vittorio wil de duo’s verder toetsen over wat ze met de inrichting van hun pand van plan zijn. Met enkele rake analyses en de juiste tips zet hij iedereen verder aan het werk, in de hoop dat de duo’s vijf klassevolle restaurants zullen ontwikkelen.

Ook de kook- en zaalkennis van de deelnemers worden grondig aangepakt. Iedereen moet op een intensieve stage en daarvoor worden de duo’s opgesplitst: de zaalmensen worden opgewacht door maître Robby Casteleyn en de koks worden onder handen genomen door sterrenchef Wout Bru.

Tot nu toe hebben Eef en Michaël nog niets gewonnen en daar willen ze dringend verandering in brengen. Ze gaan samen op zaalstage en hun Nederlandse chef Raoul zal de eer voor Blankenberge verdedigen bij Wout Bru. Dendermonde is vastbesloten om nogmaals te winnen. Sofie lijkt in de zaal niet te stoppen, maar heeft Steven als kok evenveel in zijn mars? En hoe zit het met Bart en Kris uit Aarschot? Kris heeft nauwelijks ervaring in de zaal, maar laat hij zich daardoor kennen? En kunnen Amber en Elodie zich onderscheiden? Werpt de coaching van Willem Asaert bij Amber zijn vruchten af of blijft ze ter plaatse trappelen? Daniël en Rinaldo tenslotte hebben al een pak ervaring. Een stage is voor hen vertrouwd terrein of toch niet?

'Mijn Restaurant!', donderdag 8 september om 21.35 uur op vtm.


Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier
mijnrestaurant

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers