Woensdag start 3de seizoen 'Sterren op de Dansvloer'

dinsdag 1 april 2008

Bekende persoonlijkheden uit alle werelden, gracieuze danspassen, fantastische outfits, aanstekelijke live-muziek, swingende fun op het televisiescherm … Dit alles is 'Sterren op de Dansvloer'. En dit voorjaar nog veel meer! Maar liefst 10 bekende Vlamingen en hun danspartner staan klaar voor de kick-off op woensdag 2 april!

<


STRONG>Nieuw: 10 dansduo's
In dit 3de seizoen van 'Sterren op de Dansvloer' worden niet acht maar 10 bekende persoonlijkheden ondergedompeld in de wereld van de dans.

Week na week zullen politica Anissa Temsamani, voetballer Bjorn De Wilde, tennisster Dominique Monami, wielrenner Nico Mattan, presentatrice Elke Vanelderen, acteur Antony Arandia, presentatrice Tiany Kiriloff, acteur/zanger Roel Vanderstukken, actrice Martine Jonckheere en acteur/zanger Koen Crucke samen met hun professionele danspartners alles geven om de ballroom- en Latin-passen onder de knie te krijgen en je te overdonderen met gratie en sierlijkheid.

Nieuw: Dance off op vrijdag
Dit voorjaar geven Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire twee keer in de week afspraak met 'Sterren op de Dansvloer'. In de liveshow op woensdag treden alle paren aan. Hun prestaties worden beoordeeld door Jan Geerts, Anouchka Balsing, Rony Daelmans en Davy Brocatus en de dames en heren thuis worden uitgenodigd om voor hun favorieten te stemmen. De professionele juryleden en de kijkers hebben elk de helft van de punten in handen.

In de resultatenshow, de zogenaamde dance off, op vrijdag treden de twee paren die onderaan het klassement bengelen opnieuw aan. En dit keer krijgen de professionele juryleden het laatste woord. Zij beslissen welk koppel terugkeert in de volgende aflevering van 'Sterren op de Dansvloer'.

De dance off wordt een volwaardige show. Zo zullen de professionele dansers elke week hun kunsten demonstreren in een groepsdans en is er ruimte voor special acts.

De eerste dance off wordt uitgezonden op vrijdag 11 april 2008.

Nieuw: 2 nieuwe dansen
De duo's worden dit seizoen uitgedaagd om twee nieuwe dansen onder de knie te krijgen: Salsa & American Smooth.

Salsa refereert naar een vermenging van informele dansstijlen waarvan de roots in de Caraïben, Latijns- en Noord-Amerika liggen. Salsa wordt gedanst op salsamuziek. Er is een sterke Afrikaanse invloed zowel in de muziek als in de dans. Het ritme is meestal vrij snel en gaat samen met sensuele en subtiele heupbewegingen.

American Smooth is de Amerikaanse versie van de internationale standaarddans in Europa. De dans omvat passen van de (Engelse) wals, de tango (behalve de Argentijnse Tango), de foxtrot en de Weense wals. De principes en de technieken van het standaarddansen gelden, maar de partners zijn niet verplicht om continu lichaamscontact te hebben. Doordat deze verplichting wegvalt, mogen de dansers passen uitvoeren zoals: lady under arm turns, spins, side by side positions, parallel turns, dips, drops en andere variaties die niet zijn toegelaten in het traditionele ballroomdansen.

De koppels en hun liedjes voor woensdag

  • Roel Vanderstukken & Kimberly dansen de Engelse wals op "It is you (I have loved)" van Dana Glover.
  • Elke Vanelderen & Aerjan dansen de Cha Cha Cha op "Sexyback" van Justin Timberlake.
  • Bjorn De Wilde & Carole dansen de Engelse wals op "Earth song" van Michael Jackson.
  • Dominique Monami & Pascal dansen de Cha Cha Cha op "Boogie Wonderland" van Brittany Murphy.
  • Tiany Kiriloff &Guy dansen de Engelse wals op "If I ain't got you" van Alicia Keys.
  • Nico Mattan & Ellen dansen de Cha Cha Cha op "Don't stop the music" van Rihanna.
  • Koen Crucke & Nicky dansen de Engelse wals op "The grove of Eucalyptus" van Ishtar.
  • Anissa Temsamani & Dick dansen de Cha Cha Cha op "Let's dance" van Craig David/Bowie.
  • Martine Jonckheere & Arman dansen de Engelse wals op "3 times a lady" van Lionel Richie.
  • Antony Arandia & Leila dansen de Cha Cha Cha op "Don't cha" van The Pussycat Dolls.

'Sterren op de Dansvloer', woensdag 2 april 2008 om 20.40 uur bij vtm.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers