Vierde reeks Blind Auditions in 'The Voice van Vlaanderen'

donderdag 22 december 2011

De vierde aflevering van 'The Voice van Vlaanderen', vorige week vrijdag, kon tot nu toe 1.099.176 kijkers bekoren (live+5). Dat resulteerde in een marktaandeel van 52,4%. Op vrijdag 23 december 2011 gaan coaches Natalia, Koen Wauters, Jasper Steverlinck en Alex Callier voor de voorlaatste keer met hun rug naar het podium van 'The Voice van Vlaanderen' zitten.

De eerste kandidaat van de vijfde aflevering van de Blind Auditions is de 39-jarige Kathy (Kate) uit Hooglede. In een vorig leven nam Kate deel aan de Soundmixshow. Toen imiteerde ze Whitney Houston met 'The Greatest Love of All', nu wil ze vooral zichzelf zijn met haar eigen versie van 'Hurt' van Christina Aguilera.Net zoals al haar voorgangers heeft kandidate Kathleen (23) uit Nijlen een grote passie voor muziek. 'Ik hou ervan om mensen te raken met muziek', vertelt Kathleen. Voor haar Blind Audition kiest ze een wel heel speciale versie van 'Make You Feel My Love' van Adèle. Ook de 24-jarige Kim uit Kontich doet beroep op het repertoire van Adèle om de coaches te tonen wat ze waard is. Zij brengt het nummer 'Rolling in the Deep'.

De 19-jarige Pistice uit Willebroek waagt zijn kans op muzikaal succes met een deelname aan 'The Voice van Vlaanderen'. Vorig jaar toonde hij al zijn podiumkunsten tijdens 'My Name is Michael', maar voor deze auditie kiest Pistice bewust niet opnieuw voor de King of Pop. Hij brengt met 'U Remind Me' van Usher een hedendaagser nummer.

Nichtjes Elisa (19) en Claudia (22) uit Genk komen samen naar de opnames van de Blind Auditions, maar doen wel apart auditie. Dat Elisa knap is, was al duidelijk door haar deelname aan Topmodel in 2007. 'Maar bij 'The Voice' draait het uiteraard niet om mijn lange benen, maar om het stemgeluid', legt ze voor haar auditie uit. Ook het nichtje van Elisa, Claudia, probeert vandaag de coaches van 'The Voice van Vlaanderen' ervan te overtuigen dat ze materiaal is voor de Battles met de soulklassieker 'I Just Want to Make Love to You'.

De 53-jarige Sonja (Baal) is een duizendpoot op het vlak van zang. Ze heeft al flink wat opdrachten als backing vocal en ook al wat kleinere soloprojecten achter de rug. Maar met haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' wil ze zichzelf wat meer in de kijker plaatsen. Bovendien heeft Sonja een wel heel speciale manier van opwarmen...

Vincent (19) uit Averbode heeft zijn deelname aan zijn nicht te danken. Zij schreef hem zonder zijn medeweten in, maar achteraf heeft hij er natuurlijk geen spijt van. In de stressgang straalt hij voor een jonge snaak heel wat rust uit. 'Als er niemand zich omdraait, ga ik terug naar huis en ga ik gewoon verder hoe ik bezig ben', besluit hij.

De volgende artiest, Matthias (Brasschaat), is net als Vincent slechts 19 jaar. Toch is hij al lang gebeten door muziek, maar zuiver voor het plezier. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik me eens goed laat gaan en gewoon geniet', overtuigt Matthias zichzelf. Hopelijk brengt de klassierer 'Fast Car' van Tracy Chapman hem tot in de Battles.

Ook de 34-jarige Zippora, afkomstig uit Gent, maar woonachtig in Antwerpen, waagt vandaag haar kans met een Blind Audition. 'Zingen is alles in mijn leven', vertelt ze. Maar daarmee is ze zeker niet de enige. Kan Zippora zich onderscheiden van de andere kandidaten en zich selecteren voor de Battles?

De reden waarom Lize (20) uit Koksijde deelneemt aan 'The Voice van Vlaanderen' ligt bij de coaches. 'Het is een unieke kans om met zulke mensen te kunnen en mogen samenwerken', vertelt ze An Lemmens. Met 'Sunrise' van Norah Jones tracht ze de coaches ervan te overtuigen hun stoel te keren.

Wim (29) uit Wetteren heeft al heel zijn leven een passie voor zang, maar is wat bang om een podium te betreden. Hij zal zijn podiumvrees achter zich moeten laten, want nu staat hij tijdens zijn Blind Audition voor vier straffe coaches én een live publiek. Slaagt hij erin zijn zenuwen te onderdrukken en een goede performance neer te zetten?

De uit Heusden-Zolder afkomstige Sammy (20) heeft in tegenstelling tot Wim nog niet zo lang geleden ontdekt dat hij kan zingen. Voor zijn Blind Audition kiest hij het nummer ‘Another Day’ van Jamie Lidell.

'Ik zou een heel gelukkige jongen zijn als ik zou kunnen leven van muziek', vertelt de 28-jarige Dimitri (Aalst). Net voor hij met zijn performance mag beginnen, begint Dimitri wat te twijfelen aan zichzelf. Maar wanneer hij het podium betreedt, geeft hij zich volledig.

En ook het leven van de 21-jarige Eva (Houthalen) staat in het teken van muziek. 'Op mijn 15de heb ik Das Pop leren kennen en ben ik met hen in de studio beland', legt Eva uit aan An Lemmens. Nu studeert ze Jazz-Piano in Antwerpen en is singer-songwriter. In 'The Voice van Vlaanderen' tracht ze de coaches weg te blazen.

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 23 december om 21.00 uur op Eén.

Herbekijk 'The Voice van Vlaanderen'

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Frankie is niet de meest gelukkige vrouw op aarde. Een tragische jeugd en verschillende stukgelopen verhoudingen liggen aan de basis van haar melancholische buien. Ze voelt zich vaak eenzaam en alleen, maar aanvaardt haar lot en onderneemt niets. Gelukkig heeft ze in het eethuis waar ze werkt geen tijd om over haar leven na te denken. Maar dan wordt kok Johnny aangeworven. Hij is verliefd op Frankie en wil met haar aan een toekomst bouwen. Zal Frankie haar hart laten spreken en aan haar gevoelens toegeven? Durft ze het risico te nemen dat ook deze relatie na een tijdje kan doodbloeden?

'Frankie and Johnny', film uit 1991 met oa. Michelle Pfeiffer en Al Pacino, om 21.30 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:55
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 07:15
  Bob de Bouwer
  07:25
  Samson & Marie
 • 07:05
  Pokmon: Zon & Maan Ultra-Avonturen
  07:25
  Lang Leve Koning Julien
 • 07:15
  Revenge Body with Khloe Kardashian
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:05
  Onderbreking
  11:15
  The Bold Type
 • 00:25
  Geen Uitzending
  12:50
  Ace Ventura - When Nature Calls
 • 07:20
  Tarzan en Jane
  07:40
  De Sprookjes van Klaas Vaak
 • 06:00
  Joe
  10:05
  Chez Bompa Lawijt
 • 00:10
  Geen uitzending
  08:40
  De Wereld op je Bord
 • 07:15
  Reign
  07:55
  Masterchef USA
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 07:10
  Ware Delicatessen
  07:40
  De Wereld op je Bord
 • 20:30
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 07:00
  Goeiemorgen weekend
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:13
  Tafel verlengen
  07:34
  Zelfbouw van a tot z
 • 07:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Liesbeth Homans
 • 07:20
  Nederland in beweging
  07:45
  Tijd voor MAX
 • 03:10
  Nieuwsuur
  08:00
  Blauw bloed
 • 07:15
  Sien van Sellingen
  07:45
  KRO Kindertijd