Tess en Bass rukken weer uit naar onafgewerkte klussen in 'EHBL'

dinsdag 15 september 2009

Op zaterdag 26 september 2009 gaat het vierde seizoen van 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden' van start. De vertrouwde formule blijft bewaard: wie thuis met onafgewerkte of verknoeide klussen zit, schrijft zich in en vraagt 'EHBL' om hulp.  

Dat de reden daarvoor veel meer kan zijn dan onkunde of overmoed, wordt ook dit seizoen duidelijk. Zo beginnen we de reeks met het verhaal van Frankie, een geboren doe-het-zelver die twee jaar geleden samen met zijn vrouw Mieke een huis kocht, waar hij zelf in zou werken. Maar toen sloeg het noodlot toe. Hij kreeg te horen kreeg dat hij aan een erfelijke spierziekte lijdt en kwam vrij snel in een rolstoel terecht, waardoor de klussen blijven liggen. Het is maar één van de mooimenselijke verhalen die in het vierde seizoen van 'EHBL' aan bod komen. 


Week na week maakt 'EHBL' mensen blij met een budget van 3500 euro aan klusmateriaal en de knowhow van superklusser Bas. Hij staat aan het hoofd van 5 klussers: vrienden en familie die de inschrijver heeft opgetrommeld. Twee dagen lang verdeelt Bas de taken, toont hij geduldig hoe je de verschillende werken moet aanpakken en geeft hij handige tips waar je ook als kijker iets kan van opsteken. Dit seizoen gaat Bas trouwens voor een aantal klussen die je niet kan klaarkrijgen op twee dagen, bijvoorbeeld omwille van lange droogtijden. De basis komt voor elkaar, zodat de huisklusser van dienst later enkel nog de afwerking moet doen.

Tess Goossens is opnieuw de enthousiaste presentatrice van dienst en ook dit seizoen steekt ze met plezier zelf de handen uit de mouwen. Haar favoriete klus blijft overigens 'slopen'. Sfeer en dynamiek verzekerd!  

Aflevering 1: zaterdag 26 september om 18.25 uur en zondag 27 september om 13.50 uur

Mieke en Frankie vormen samen met hun 3 kinderen -Stephanie, Magali en Valerie- een nieuw samengesteld gezin. Twee jaar gelden kochten ze een huis in Zelzate, waar nog heel wat oplapwerk aan was. Doe-het-zelver Frankie was van plan veel zelf te doen, maar toen sloeg het noodlot toe. Hij kreeg te horen dat hij aan een erfelijke spierziekte lijdt en kwam vrij snel in een rolstoel terecht. Uiteraard bleven de klussen liggen. Tess Goossens en superklusser Bas steken graag een handje toe.

Mieke leidt Tess en Bas rond in het huis en staat stil bij de ruimtes die ze wil aangepakt zien. Ze omschrijft Frankie als 'een nieuwe man' die graag en zeer goed kookt. Althans, dat zou hij kunnen, mocht er een fatsoenlijke keuken in het huis zijn. En die is er dus niet.

De tweede ruimte waarop EHBL zich zal concentreren, is de zolder. Deze hoge en ruime plek was één van de voornaamste redenen om het huis te kopen. Het wordt de ontspanningsruimte voor Frankie. Hij houdt van flipperkasten, biljart en spullen uit de jaren '60 en '70, die allemaal hun plaats moeten krijgen in deze ruimte.

Frankie heeft vroeger zelf nog in een doe-het-zelf-zaak gewerkt en dus is dé man om mee te gaan shoppen. Zodra al het materiaal gekocht is, zit de taak er voor Frankie op. Hij vertrekt voor twee dagen naar zee, terwijl Mieke er samen met vijf vrolijke helpers én onder de deskundige leiding van Bas stevig invliegt. Ook Tess is in prima vorm en geen klusje is haar teveel.

Op zolder legt Bas uit hoe je een dakraam plaatst en hoe je platen tegen een scheve wand kan laten aansluiten. Beneden plaatst het klusteam de ideale keuken voor Frankie: eentje met een laag werkblad en genoeg ruimte om te kunnen manoeuvreren met de rolstoel.

Zondag om kwart voor zes is iedereen nog volop aan het werk. Wanneer Frankie onder luid applaus de straat inrijdt, is het dus nog maar de vraag hoe het resultaat eruit ziet...

'EHBL', vanaf zaterdag 26 september 2009 om 18.25 uur op vtm.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Wetsdokters' (foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019)

Een man op leeftijd verdwijnt uit zijn huis in Gent. Jaren later wordt Prof. dr. Jacobs opgeroepen voor de vondst van een skelet in West-Vlaanderen. Gaat het om de verdwenen man? Een jonge moeder schrijft een afscheidsbrief en verdwijnt. Dagen later wordt haar lichaam gevonden in het kanaal. Dokter Develter gaat op zoek naar de waarheid.

'Wetsdokters', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:35
  Het hoge noorden
  21:25
  Waar is Mark?
 • 20:35
  De afspraak
  21:20
  For Sama
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 20:40
  Later Als Ik Groot Ben
  21:40
  Wetsdokters
 • 20:20
  Boer zkt Vrouw Australië
  21:25
  Blijven Slapen
 • 20:40
  Terminator Genisys
  22:50
  Skiptrace
 • 20:40
  The Art of the Steal
  22:20
  The Orville
 • 20:20
  TV krant VTMKIDS
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 21:15
  Ons geluk
  22:20
  Nonkel Jef
 • 20:35
  De Recherche
  21:30
  Geubels en de Belgen
 • 20:35
  Chateau Meiland
  21:30
  The Sky Is the Limit
 • 20:35
  C.S.I.: Crime Scene Investigation
  00:05
  Elementary
 • 21:05
  De Chalet, 3 chefs, een feest
  21:40
  De Zoete Zonde
 • 20:25
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Launch Trends Top
 • 21:00
  MENT Shownieuws
  22:00
  al-1-maar-hits
 • 21:09
  Plantendokter
  21:28
  Badkamer opbouwen 1
 • 21:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  00:00
  Institutionele Zaken - Studio Commissie
 • 20:35
  Ik vertrek
  21:20
  Opsporing verzocht
 • 21:10
  Theater Maas
  21:25
  Politieke Partijen: LP
 • 20:25
  Verboden Liefde
  21:20
  Jojanneke uit de Prostitutie