Tess en Bass rukken weer uit naar onafgewerkte klussen in 'EHBL'

dinsdag 15 september 2009

Op zaterdag 26 september 2009 gaat het vierde seizoen van 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden' van start. De vertrouwde formule blijft bewaard: wie thuis met onafgewerkte of verknoeide klussen zit, schrijft zich in en vraagt 'EHBL' om hulp.

Dat de reden daarvoor veel meer kan zijn dan onkunde of overmoed, wordt ook dit seizoen duidelijk. Zo beginnen we de reeks met het verhaal van Frankie, een geboren doe-het-zelver die twee jaar geleden samen met zijn vrouw Mieke een huis kocht, waar hij zelf in zou werken. Maar toen sloeg het noodlot toe. Hij kreeg te horen kreeg dat hij aan een erfelijke spierziekte lijdt en kwam vrij snel in een rolstoel terecht, waardoor de klussen blijven liggen. Het is maar n van de mooimenselijke verhalen die in het vierde seizoen van 'EHBL' aan bod komen.


Week na week maakt 'EHBL' mensen blij met een budget van 3500 euro aan klusmateriaal en de knowhow van superklusser Bas. Hij staat aan het hoofd van 5 klussers: vrienden en familie die de inschrijver heeft opgetrommeld. Twee dagen lang verdeelt Bas de taken, toont hij geduldig hoe je de verschillende werken moet aanpakken en geeft hij handige tips waar je ook als kijker iets kan van opsteken. Dit seizoen gaat Bas trouwens voor een aantal klussen die je niet kan klaarkrijgen op twee dagen, bijvoorbeeld omwille van lange droogtijden. De basis komt voor elkaar, zodat de huisklusser van dienst later enkel nog de afwerking moet doen.

Tess Goossens is opnieuw de enthousiaste presentatrice van dienst en ook dit seizoen steekt ze met plezier zelf de handen uit de mouwen. Haar favoriete klus blijft overigens 'slopen'. Sfeer en dynamiek verzekerd!

Aflevering 1: zaterdag 26 september om 18.25 uur en zondag 27 september om 13.50 uur

Mieke en Frankie vormen samen met hun 3 kinderen -Stephanie, Magali en Valerie- een nieuw samengesteld gezin. Twee jaar gelden kochten ze een huis in Zelzate, waar nog heel wat oplapwerk aan was. Doe-het-zelver Frankie was van plan veel zelf te doen, maar toen sloeg het noodlot toe. Hij kreeg te horen dat hij aan een erfelijke spierziekte lijdt en kwam vrij snel in een rolstoel terecht. Uiteraard bleven de klussen liggen. Tess Goossens en superklusser Bas steken graag een handje toe.

Mieke leidt Tess en Bas rond in het huis en staat stil bij de ruimtes die ze wil aangepakt zien. Ze omschrijft Frankie als 'een nieuwe man' die graag en zeer goed kookt. Althans, dat zou hij kunnen, mocht er een fatsoenlijke keuken in het huis zijn. En die is er dus niet.

De tweede ruimte waarop EHBL zich zal concentreren, is de zolder. Deze hoge en ruime plek was n van de voornaamste redenen om het huis te kopen. Het wordt de ontspanningsruimte voor Frankie. Hij houdt van flipperkasten, biljart en spullen uit de jaren '60 en '70, die allemaal hun plaats moeten krijgen in deze ruimte.

Frankie heeft vroeger zelf nog in een doe-het-zelf-zaak gewerkt en dus is d man om mee te gaan shoppen. Zodra al het materiaal gekocht is, zit de taak er voor Frankie op. Hij vertrekt voor twee dagen naar zee, terwijl Mieke er samen met vijf vrolijke helpers n onder de deskundige leiding van Bas stevig invliegt. Ook Tess is in prima vorm en geen klusje is haar teveel.

Op zolder legt Bas uit hoe je een dakraam plaatst en hoe je platen tegen een scheve wand kan laten aansluiten. Beneden plaatst het klusteam de ideale keuken voor Frankie: eentje met een laag werkblad en genoeg ruimte om te kunnen manoeuvreren met de rolstoel.

Zondag om kwart voor zes is iedereen nog volop aan het werk. Wanneer Frankie onder luid applaus de straat inrijdt, is het dus nog maar de vraag hoe het resultaat eruit ziet...

'EHBL', vanaf zaterdag 26 september 2009 om 18.25 uur op vtm.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Carmen leest in haar 'vakliteratuur' dat heel wat mannen vreemd gaan tijdens de zwangerschap, en zij is er van overtuigd dat Marc tot dat verfoeilijk gezelschap behoort. Aangezien ze op hoongelach onthaald wordt met haar theorie, besluit ze zelf het bewijs te leveren. Ze bestookt Marc met erotische fanmail en intieme geschenken, zeer tot ongenoegen van haar doelwit. Wanneer Marc Pol bij de zaak betrekt om zijn 'grootste fan' te ontmoedigen, en Fernand ontdekt dat Carmen blijkbaar een relatie met Marc op het oog heeft, gaan de poppen echt aan het dansen. Maurice maakt zich zorgen dat hij en Pascale hun tijd niet goed genoeg gebruiken, en hij overtuigt haar om volgens een vast schema te gaan leven dat hun een maximum aan quality time zal verzekeren. Maar al gauw wordt het schema een doel, eerder dan een middel voor Maurice...

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:15
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:25
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 02:05
  Geen Uitzending
  02:35
  Qmusic
 • 01:45
  Geen uitzending
  07:15
  Een plek onder de zon - Ver weg of dichtbij
 • 01:20
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 02:05
  My Wife and Kids
  02:35
  Geen Uitzending
 • 20:25
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 00:45
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:45
  Geen uitzending
  07:35
  Panklaar
 • 01:00
  Geen uitzending
  06:25
  Splitting up together
 • 01:45
  Stolen
  03:15
  Border Force USA: The Bridges
 • 01:05
  Zenderonderbreking
  07:15
  Travel Guides
 • 02:10
  De gezonde goesting
  02:35
  Feest van eigen bodem
 • 20:35
  Herhalingslus
  20:50
  Z-Impact
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:14
  De kunstenaar
  02:35
  Het zelfbouwhuis
 • 02:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 01:15
  Europa League: Lille - Ajax
  03:00
  Europa League: Olympiakos - Arsenal
 • 02:20
  Peaky Blinders
  03:15
  The Last Kingdom
 • 02:10
  Storage Hunters
  06:00
  Laugh Out Loud
 • 02:25
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in beweging
 • 02:00
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 01:47
  TekstTV
  06:30
  Pingu