'Telefacts Zomer': schoonheid wordt kooivechtster

woensdag 10 juli 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

De mooie Jena Karam doet aan Mixed Martial Arts. Als vrouw in een Arabisch land, Libanon, is dat verre van evident. Maar de jonge vrouw is vastberaden haar ding te doen in een mannenwereld en wil een rolmodel zijn voor andere meisjes.

Haar leven ging niet van een leien dakje, en net daarom gaat ze hard. 'Als je het aan kan in je gezicht geslagen te worden, dan kan je alles aan.'


Jena heeft maar één doel: de top bereiken. Haar moeder steunt haar voluit, al is dat niet altijd even gemakkelijk: 'Ik weet niet wat ik daar ga zien, maar ik denk niet dat ik het kan aanzien als haar wordt pijn aangedaan.'

Het verhaal van de schoonheid die kooivechtster wordt, donderdag 11 juli in 'Telefacts Zomer'.

'Telefacts Zomer', donderdag 11 juli om 22.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers