'Telefacts Zomer': bouwen aan een luxe cruiseschip tegen de klok

maandag 20 juli 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2019

De Seven Seas Explorer, het meest luxueuze cruiseschip van de wereld, bouwen is een titanenwerk. Het schip moet groot, veilig n exclusief zijn. Maar het moet vooral snel klaar zijn, want de gigantische investering van 405 miljoen euro moet renderen.

'Telefacts Zomer' neemt de kijker dinsdag mee doorheen het bouwtraject van dit luxe cruiseschip tegen de klok.


Tijdens de bouw van de Seven Seas Explorer komen de ontwerpers voor heel wat problemen te staan. 'Gewicht is één van de grootste bezorgdheden', verklaart de hoofdontwerper. 'Het meeste gewicht moet in de lagere dekken komen. Als je voor stenen vloeren kiest, moet je dat op de bovenste dekken beperken. Hoe hoger je gaat, hoe lichter de materialen die je gebruikt.'

Maar de duurste en chiqueste suites zitten helemaal boven op het dek, en die vragen net de meest luxueuze afwerking. Het wordt een race tegen de klok.

'Telefacts Zomer', dinsdag 21 juli om 21.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Huizenjagers Vakantiehuizen' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Makelaars Alexander, Nathalie en Jhonny zoeken een tweede verblijf voor chte carnavalisten uit Aalst. Ze willen tussen Nieuwpoort en Koksijde af en toe kunnen ontsnappen aan hun drukke levens. Het liefst van al willen ze een penthouse of een appartement op de bovenste verdieping. Maar het allerbelangrijkste is een zonovergoten, groot terras waar ze met vrienden en familie kunnen genieten van een glaasje. Jhonny kleurt wel erg buiten de lijntjes, met een superdeluxe woonboot. Budget: 450.000 euro.

'Huizenjagers Vakantiehuizen', om 20.30 uur op VIER.

Dossiers