'Telefacts Special': reizen in tijden van corona

maandag 18 mei 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2020

De zomervakantie zal voor de meeste Vlamingen niet meer hetzelfde zijn. Veel reizen zullen wellicht niet meer kunnen doorgaan en wie wl nog kan reizen, vraagt zich vooral af hoe veilig dit wel zal zijn.

In een speciale uitzending maakt 'Telefacts' dinsdag 19 mei om 21.35 uur de balans op. Kan er überhaupt nog gereisd worden? Wat zal er veranderen? Wat betekent dit financieel voor de reissector en voor de consument? En wat zijn de alternatieven voor wie veilig vakantie wil nemen in eigen land?


Samen met viroloog Marc Van Ranst en Robrecht Willaert - hoofdredacteur Travel Magazine - beantwoordt 'Telefacts' alle vragen over reizen deze zomer en in de toekomst. 'Er komt een tweede 9/11 op ons af. Reizen zal nooit meer hetzelfde zijn, maar we zullen ons allen moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit', zegt Willaert. 'Het massatoerisme is voorbij. We gaan naar een nieuw, elitair toerisme waarbij all-in-hotels zich zullen moeten aanpassen.'

Nu is al zeker dat dé trend van deze zomer staycation zal zijn. Volgens Marc Van Ranst zullen vele Vlamingen hun land herontdekken. En wie weet, zelfs hun eigen tuin. 'Telefacts' zocht uit wat de alternatieven zijn voor wie vakantie wil beleven van thuis uit en wat de trends worden voor de zomer van 2020.

'Telefacts Special', dinsdag 19 mei om 21.35 uur bij VTM.

Telefacts

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

New York, anno 1846. Amsterdam Vallon ziet als kleine jongen hoe zijn vader wordt afgeslacht door William Cutting, beter bekend als Bill the Butcher, de invloedrijke leider van een anti-immigrantenbende. Amsterdam kan ontkomen, maar keert jaren later als volwassen man terug naar Manhattan. Bill zwaait er nog steeds de scepter en wil de Ierse inwijkelingen - die met tienduizenden per week aankomen - met geweld verdrijven uit de stad. Amsterdam zint op wraak voor de moord op zijn vader en probeert te infiltreren in Bills bende. Zijn plannen om 'The Butcher' te vermoorden, gaan echter de mist in wanneer zijn ware identiteit aan het licht komt.

'Gangs Of New York', film uit 2002 met oa. Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers