'Sterren Op De Dansvloer':paso doble en slowfox

donderdag 2 februari 2006

Voor Sam Gooris en zijn professionele danspartner Ellen is afgelopen vrijdag het doek gevallen over "Sterren op de Dansvloer".

D


e professionele jury zag te weinig tango en was niet onder de indruk van Sams moonwalk. De kijkers hielden er dit keer dezelfde mening op na.

Pim kreeg wel positieve kritieken en dat voor het eerst. Juryleden Anouchka Balsing, Rony Daelemans, Jan Geert en Davy Brocatus waren het met elkaar eens dat Pim grote vooruitgang had geboekt en beloonden zijn jive met een zeer aanmoedigende score van 27 punten. Ook de dansprestatie van Gilles De Bilde werd enthousiast onthaald. Jurylid Rony Daelemans vond hem ronduit een 'cool guy' en Anouchka Balsing vroeg zich luidop af waar het met de dansende voetballer zou eindigen. Maar Evi Hanssen en haar professionele danspartner Guy gingen met de meeste punten (32) aan de haal en dat was voor het duo een echte opsteker.

In de 4de aflevering van "Sterren op de Dansvloer", die zoals altijd rechtstreeks wordt uitgezonden, moeten Evi Hanssen, Natalia, Gilles De Bilde en Pim samen met hun professionele danspartners de slowfox dansen.

De slowfox wordt van hoek tot hoek, schuin over de dansvloer gedanst. Het is vooral een gracieuze dans waarbij een goede techniek van het grootste belang is. De dansers moeten immers op de langzame maat van de muziek hun elegante bewegingen perfect onder controle houden. De slowfox wordt dan ook terecht de moeilijkste onder de ballroomdansen genoemd.

Natalia en haar danspartner Pascal kregen vorige vrijdag de op één na laagste punten van de professionele jury. Het duo wil dit geen tweede keer meemaken en heeft daarom mét publiek getraind. Pim is sinds de vorige liveshow extra gemotiveerd, maar of dat genoeg zal zijn om de moeilijke slowfox onder de knie te krijgen…

Op het programma van Dina Tersago en Wendy Van Wanten en hun professionele danspartners staat de paso doble.
De paso doble is de dans van het stierengevecht en de dansvloer wordt dan ook omgetoverd tot een Spaanse corrida. In de paso doble zit een flinke snuif flamenco. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.
Wendy Van Wanten heeft al bewezen dat ze zeer passioneel kan dansen. Voor haar moet de paso doble dan ook gesneden koek zijn. Van Dina Tersago weten we dat ze er niet voor terugdeinst om hulpstukken te gebruiken tijdens de training: een kussen, een dienblad, een halsband. Welk voorwerp zal haar danspartner Wim deze week aanbrengen om de furie in haar los te maken?

Tijdens het dansen worden de dansparen begeleid door de live-band, o.l.v. Steve Willaert en met X Factor-finalist Ivann en zijn mama Nadia als vocalisten. Zij brengen wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers en classics die in een modern, swingend jasje werden gestopt.

Op de webstek van "Sterren op de Dansvloer" kan u terecht voor o.a. interviews, achtergrondinfo bij de danskoppels en dansstijlen, fotogalerij, reportages .

'Strerren op de dansvloer', vrijdag 3 februari om 21.15 uur op VTM.

Iedere ochtend onze nieuwsbrief 'TV-Visie Extra' in jouw mailbox!
Schrijf je nu in via
dit invulformulier  Doen!

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers