'Sterren Op De Dansvloer': Wie gaat naar de finale ?

donderdag 1 maart 2007

Afgelopen vrijdag dansten Catherine Moerkerke en haar danspartner Pascal een slow foxtrot om U tegen te zeggen. De professionele juryleden waren zwaar onder de indruk en beloonden het danskoppel stuk voor stuk met 9 punten. Een absoluut record.

M


arlčne de Wouters kreeg eveneens felicitaties van de jury. Op amper 24 uur had ze immers samen met Arend de chachacha en de quickstep ingestudeerd, nadat haar danspartner Wim door rugproblemen verstek moest geven.

En Mathias Coppens was blij te vernemen dat hij vorderingen maakte, hoewel hij nooit een Fred Astaire zou worden. Toch beslisten de kijkers dat Mathias en Nicky niet mee mochten naar de halve finale van 'Sterren op de Dansvloer', die vanavond rechtstreeks wordt uitgezonden.

Speciale dansdemonstratie door het juniorenkoppel Koen en Bčnoe

In deze halve finale van 'Sterren op de Dansvloer' worden de 10-jarige Koen Bijsterveld en de 10-jarige Bčnoe Verspaandonk op de dansvloer gevraagd. Dit juniorenpaar behaalde op 6 januari 2007 de 1ste plaats in Standard en de 2de plaatst in Latin op het Kampioenschap in Nederland. Koen en Bčnoe geven vanavond een demonstratie van de chachacha en de jive.

Catherine Moerkerke & Pascal, Marlčne de Wouters & Arend en Pieter Loridon & Daisy staan opnieuw voor de loodzware opdracht om twee keer te schitteren op de dansvloer. Elk koppel moet een standard- en een latin-dans demonstreren, die ze nog niet eerder in de wedstrijd brachten en bijgevolg vanaf nul hebben moeten inoefenen. Alle BV's en hun danspartners voelen de druk stijgen terwijl de vermoeidheid genadeloos hard toeslaat.

Pieter Loridon & Daisy moeten sensueel uit de hoek komen

De tango en de rumba zijn de opgelegde dansen van Pieter Loridon en zijn danspartner Daisy. Bij beide dansen is het belangrijk om sensueel uit de hoek te komen. Bij de rumba moeten de dansers het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw overtuigend brengen. Tijdens de tango moeten ze ook dramatiek in hun houding en danspassen leggen.

Rijven Catherine Moerkerke & Pascal hun eerste 10 binnen?

Catherine Moerkerke en haar danspartner Pascal hebben de snelle quickstep en de nog snellere jive in hun dansboekje staan. Tijdens de quickstep komt het er voor het duo op aan om als het ware elegant op hete kolen te dansen en vrolijkheid uit te stralen. De jive vereist het betere heupenwerk en ferme uithalen met de knieën.

Van het ene uiterste in het andere voor Marlčne de Wouters & Arend

Marlčne de Wouters en haar danspartner Arend hebben de supersnelle jive en de trage slow foxtrot op hun programma staan. De slow foxtrot lijkt kinderspel, maar is de moeilijkste van alle ballroomdansen. De dansers moeten immers op de langzame maat van de muziek hun elegante bewegingen perfect onder controle houden.

Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus beoordelen in de studio voor de zevende week op rij de dansprestaties. Ook de kijkers thuis hebben nog altijd een stem in het kapittel en bepalen uiteindelijk welke 2 koppels een ticket voor de finale krijgen.

De live-band, o.l.v. Steve Willaert en met X Factor-finalist Ivann en zijn mama Nadia als vocalisten, streelt zoals altijd de trommelvliezen met knappe arrangementen en classics die in een modern jasje worden gestopt:

  • Pieter Loridon en Daisy dansen de tango op "Cell block tango" van Cathérine Zeta Jones en de rumba op "Don't ever go" van Reborn.
  • Catherine Moerkerke en Pascal dansen de quickstep op "Sparkling diamonds" van Nicole Kidman en de jive op "Reet Petite" van Jackie Wilson.
  • Marlčne de Wouters en Arend dansen de slow foxtrot op "Theme from New York" van Frank Sinatra en de jive op "Blue suede shoes" van Elvis Presley.

'Sterren op de Dansvloer', vrijdag 2 maart om 21.20 uur op VTM.

Wie danst de finale? Maak je keuze en stem in onze TV-Visie Poll.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Het lichaam van een jonge marinesoldaat wordt aangetroffen op de laatste en enige Amerikaanse militaire basis in Cuba. Twee van zijn kameraden worden van moord beschuldigd. Luitenant J.G. Daniel Kaffee, een jonge, talentrijke advocaat, wordt belast met de verdediging van de beschuldigden en wordt hierin bijgestaan door commandant Joanne Calloway. Kaffee en Calloway zetten hun veelbelovende carričre op het spel om de waarheid te achterhalen en krijgen af te rekenen met de bijna mystieke erecode van de marine...

'A Few Good Men', film uit 1992 met oa. Tom Cruise en Demi Moore, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers