'Over Eten' heeft het woensdag over peper en zout

Peper op geitenkaas en zout in pralines. Kobe en Danira proeven in deze aflevering dat het iconische culinaire duo het goed doet met voedingsproducten waar je ze niet direct in verwacht.
Zout heeft zelfs zo’n versterkend smaakeffect dat we met een maatschappelijke zoutverslaving kampen. Maar is het echt zo ongezond om te veel zout te consumeren? Daarnaast stoten Kobe en Danira op een probleem met onze pepermolens. Wordt er gefraudeerd in de peperbusiness?
Met een ongezouten mening is deze week federaal parlementslid Goedele Liekens de bekende Vlaming van wie 'Over Eten' de eetgewoontes in beeld brengt.
Kobe: 'Ik dacht dat ik al bewuste keuzes maakte in de supermarkt. Maar ik moet zeggen: door dit nieuwe seizoen ben ik helemaal anders naar het peperrek beginnen kijken.'
'Over Eten', woensdag 7 september om 20.40 uur op Eén.