'Ooit Komt Het Goed' zet jeugdwerkloosheid op de politieke agenda

woensdag 9 april 2014

Thibault, Tomas en Stijn trekken in deze laatste aflevering van 'Ooit Komt Het Goed' naar Brussel. Deze keer niet om te solliciteren, maar wel om de politici van ons land wakker te schudden en te confronteren met de problematiek van de jongeren-werkloosheid waar zij de afgelopen zeven afleveringen mee worstelden.

En Thibault, Tomas en Stijn doen dat uiteraard op hun geheel eigen, aanstekelijke manier. Tijs telt de winst van zijn Kras-je-rijk-party van vorige week. En we blikken ook nog eens terug op de hoogtepunten van de hele reeks.


'Ooit Komt het Goed' in het Parlement
Jeugdwerkloosheid op de agenda zetten is sinds de start van 'Ooit Komt Het Goed' een streefdoel voor de jongens. Daarom duwen ze de leden van het Vlaams Parlement letterlijk een gepersonaliseerde agenda met vooraf ingevulde to do’s onder de neus.

Ook het federaal parlement zal hun stem gehoord hebben nadat ze de Kamer onveilig maken met hun zangstonde. Helaas wordt die bruusk onderbroken: de jongens worden administratief aangehouden en belanden op het politiecommissariaat omdat hun vreedzame actie helaas niet in de smaak valt bij de agenten.

Maar het ligt niet in de aard van de mannen om op te geven, dus ze gaan nog een stap verder: ze proberen een Europese betoging om te leiden naar de Wetstraat en belanden op het einde van die optocht op het podium waar ze duizenden betogers enthousiast toezingen en bewust maken van de problematiek.

Kras je rijk-feest: Tijs en Ellen testen hun winst
We vernemen ook wat de Kras-je-rijk-party van de vorige aflevering opbrengt voor Tijs en de winnares Ellen Van Cotthem. Ondernemer Tijs organiseerde een succesvolle fuif in Petrol in Antwerpen waar bezoekers alles betaalden met krasloten: van toegang over drank tot toiletbezoek. Nu is het moment aangebroken om de uiteindelijke winst te krassen. Ellen komt mee helpen en samen met de jongens ontdekt ze dat de totale opbrengst van de loten €2628 bedraagt. En daarvan neemt zij de helft mee naar huis!

The best of...
Zeven afleveringen en talloze sollicitatiepogingen na de start van hun programma blikken Thibault, Tomas, Stijn en Tijs ook terug op hun avontuur. De strafste momenten en spannendste stunts van de hele reeks worden nog even voor de geest gehaald.

De resultaten
Workbook - het Facebook-initiatief van 'Ooit Komt Het Goed' dat door middel van Facebooklikes jongeren aan een job wil helpen - heeft ondertussen al negen jobs gecreëerd. Een druppel op een hete plaat, maar één waar Thibault, Tomas en Stijn toch bijzonder trots op zijn. De inzendingen van bedrijven blijven binnenkomen. Hoewel Ooit komt het goed na deze laatste aflevering ophoudt te bestaan, doet Workbook dat niet. De strijd tegen de jeugdwerkloosheid gaat immers onverminderd verder.

Het creatief solliciteren van Thibault, Stijn en Tomas bracht voor de mannen slechts één contract op. Thibaults poging om een grote bank binnen te dringen en zonder afspraak de HR-directeur te spreken, wierp vruchten af. Dit bevestigt voor de makers wat ze al wisten: jongeren verdienen veel en veel beter.

En naar aanleiding van de nakende verkiezingen hopen Tomas, Thibault, Stijn en Tijs dankzij al hun acties te hebben aangetoond dat het belangrijkste thema van de verkiezingen de jeugdwerkloosheid moet zijn.

'Ooit Komt Het Goed' overschreed zelfs de landsgrenzen. Ook in Frankrijk bleven de acties van de jongeren niet onopgemerkt. 'Ooit Komt Het Goed' en de schrijnend hoge jeugdwerkloosheidscijfers werden een item in de ochtendshow Télématin én in het middagjournaal op France 2.

'Ooit Komt Het Goed', donderdag 10 april om 22.30 uur op Eén. Herhaling op vrijdag om 20.50 uur OP12 en op dinsdag om 23.10 uur op Eén.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

De voormalige CIA-agent Frank Moses leidt een eenzaam en saai leven na zijn pensionering. Het enige dat hem plezier oplevert, is het periodieke telefoongesprek met Sarah, die de contactpersoon is voor zijn overheidspensioen. Sarahs leven is ook niet bepaald spannend, totdat op een dag een team huurmoordenaars opduikt dat Frank wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging te overleven.

'RED', film uit 2010 met oa. Helen Mirren en Bruce Willis, om 22.00 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 16:30
  Gino's Italian Express
 • 13:30
  Ketnet Junior
  16:55
  Beavers: Friends or River Monsters?
 • 16:30
  De mooiste sprookjes van Grimm
  17:30
  De week van Karrewiet
 • 16:25
  Benidorm Bastards
  16:55
  The Voice van Vlaanderen
 • 16:40
  Ik vertrek
  17:40
  Verslaafd
 • 16:20
  Superstore
  16:45
  Bless This Mess
 • 16:30
  Zware Jongens - Ice Road Truckers
  17:25
  Motorway Cops: Catching Britain's Speeders
 • 16:35
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  17:25
  Lang leve koning Julien
 • 16:30
  Copy copy
  17:00
  Wat Nu Weer?
 • 16:15
  Huizenjagers
  19:20
  Chateau Meiland
 • 16:40
  Friends
  20:35
  Tooth Fairy
 • 16:10
  NCIS
  00:20
  CSI: Miami
 • 16:25
  Picture Perfect Mysteries
  18:00
  Mystery 101
 • 16:00
  Het weekmenu
  16:45
  De Wereldkeuken
 • 14:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 16:00
  De Vlaamse 40
  19:00
  Waar is dat feestje?
 • 16:36
  Luxebadkamer bouwen 1
  16:55
  Snel muren zetten
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 16:30
  San Titar
  17:05
  Dok
 • 16:00
  Sister Boniface Mysteries
  16:55
  Death in Paradise
 • 16:25
  Below Deck
  20:55
  NCIS: New Orleans
 • 15:56
  De vele gezichten van Tineke Schouten
  17:00
  NOS Journaal (middag)
 • 16:31
  Nederland geeft thuis
  17:00
  NOS Journaal
 • 15:30
  De film van Dylan Haegens
  16:47
  Willem Wever