Najaar VIJFtv: 'Gordon Ramsey is back'

woensdag 30 augustus 2006

De bekende en vooral beruchte chef-kok, Gordon Ramsey, maakt weer de oversteek naar de VS op zoek naar jong kooktalent in het tweede seizoen van Keukenrellen op VIJFtv. Twaalf jonge mensen, die elk een carrière als topchef ambiëren, wagen het om met Gordon Ramsey in zee te gaan.

E


lk hebben ze er al één of andere culinaire carrière opzitten. Hetzij als afwasser, hetzij als hulpje in een hamburgertent of als barbecuespecialist. Maar als leerling van Gordon Ramsey zullen ze uit een ander vaatje moeten tappen. Gordon duldt geen fouten, blaft iedereen af en gooit je er onverbiddelijk uit bij de minste vergissing. Hij heeft immers slecht één doel voor ogen: het meest exclusieve restaurant van Los Angeles openen. Deze reeks wordt het een strijd der seksen met een rood vrouwenteam en een blauw mannenteam. Wekelijks beslist Gordon zelf wie er moet afvallen en wie er kan blijven tot er nog één iemand overblijft.

Wie is Gordon Ramsey?
Chef-kok Gordon Ramsey is een absolute topkok, eigenaar van meerdere restaurants en in het bezit van maar liefst 7 Michelinsterren. Maar voor zijn carrière als Chef-kok was hij bij het grote publiek vooral bekend als profvoetballer bij de Glasgow Rangers. Nu wordt hij door velen verguisd omwille van de meedogenloze wijze waarop hij zijn personeel aanpakt. Ramsey scheldt ze de huid vol, beledigt ze, ontslaat ze voor een kleine misstap op staande voet en is onvermurwbaar.

Inhoud aflevering 1:
In de eerste aflevering van Keukenrellen arriveren de aspirantenchef-koks in het restaurant waar ze de grillen en driftbuien van Gordon zullen moeten doorstaan. Ze hebben nog maar net chique restaurant bewonderd als Gordon hen al meteen de keuken instuurt om een schotel te bereiden die hen belichaamt. De meeste kandidaten falen al miserabel in de ogen van Gordon die beseft dat er nog veel werk moet gebeuren. De enige die er bovenuit steekt is Giacomo met zijn Pasta del Mare. Dan legt Gordon het concept van het spel uit. De winnaar krijgt een contract als chef-kok in een toprestaurant in Las Vegas maar deze keer is het een strijd tussen de mannen en de vrouwen. Iedereen moet dan ook in gang schieten want het restaurant opent 24 uur later. Het belooft meteen een bikkelharde strijd te worden want uit het team dat de uitdaging verliest, worden twee personen geselecteerd voor eliminatie. De keuze wordt gemaakt door een teamlid die er volgens Gordon uit springt. Nadat de twee personen geselecteerd zijn, beslist Gordon uiteindelijk wie er naar huis moet.

'Keukenrellen', vanaf donderdag 31 augustus wekelijks om 20.25 uur op VIJFtv

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geïnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de première van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creëerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers