Maaike Cafmeyer en Sergio Herman beleven 'The Italian Dream'

maandag 12 februari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Uitzonderlijke cultuur, kraakverse zeevruchten ťn versgedraaide pasta. Die mix aan ingrediŽnten krijgt actrice Maaike Cafmeyer voorgeschoteld in 'Sergio Over De Grens'.

Sergio Herman neemt haar mee naar de betoverende eilanden Sicilië en Pantelleria in Italië. Met zijn liefde voor de Italiaanse keuken en Maaike's voorliefde voor geschiedenis, authenticiteit en pasta met zeevruchten, belooft het een ideale bestemming te worden. Samen bezoeken ze het mekka van de verse vis, leren ze verse pasta maken en gaan ze op zoek naar ‘het goud’ van Pantelleria: de beste kappertjes ter wereld. Maaike spreekt tijdens haar reis ook vanuit het hart over het zware ongeval dat haar ouders meemaakten, hoe ze haar man Frans onmoette, over haar rol als Chantal en hoe ze aan de schandpaal werd genageld tijdens de zaak De Pauw.


Sergio wil hardcore beginnen op de vismarkt van Catania. Rauwe vis, gegrilde artisjokken, pistache en een bezoekje aan de plaatselijke kathedraal staan op het programma. 'Toen ik zwanger was van mijn eerste kind heb ik zeker 50 kilo mosselen gegeten', lacht Maaike. En ook Sergio kent soms geen maten en propt zich vol met pistachenoten. Goed gevuld en lichtjes misselijk van al het eten gaat het richting Siracusa. Ze zijn er uitgenodigd bij een lokale familie. De Italiaanse mama’s leren Sergio en Maaike verse pasta rollen en ook de speciale citroenen en de verse ricotta vallen in de smaak. Voor ze naar Pantelleria reizen, bezoeken ze in het mooie barokke Noto, het walhalla van de patisserie, Café Sicilia. 'Dit is next level. Die amandelsmaak is niet te evenaren. Ik heb deze smaak nog nooit van mijn leven geproefd', klinkt het bij Sergio.

De afgelopen jaren waren turbulent voor Maaike vanwege haar betrokkenheid bij de zaak De Pauw, wat leidde tot veel negativiteit op sociale media. 'De laatste jaren waren behoorlijk shitty. Het was ook niet mijn droom om op deze manier de kranten te halen. Maar ik moest het doen, ook voor mijn dochters. Zij waren een spil hierin. Ik dacht: de wereld kan niet meer zo bestaan, zij moeten in staat zijn om dit te benoemen. Het gaat niet over seks maar over macht en de onmogelijkheid om iets te zeggen omdat je je werk kwijt zou zijn', vertelt Maaike. Ze vond rust op hun zeilboot in Zeeland. Daarom neemt Sergio haar mee op een schilderachtige boottocht in Pantelleria, waar ze op zoek gaan naar zee-egels.

Doorheen de reis laat Maaike meer dan eens haar hart spreken, en ook Sergio is openhartig. 'Ik heb huidkanker gehad, ik mag niet te veel in de zon liggen. Ik had op mijn rug een plek, zo'n jaap, die steeds groter werd. Ik moest naar de dermatoloog maar heb het vaak uitgesteld. Ik dacht: ik zal wel eens gaan. De kanker was al in een redelijk ver stadium. Ik moest twee dagen later al onder het mes. Dat is wel heftig geweest, ik was heel bang en onzeker', vertelt Sergio.


'Sergio Over De Grens', dinsdag 13 februari om 20.40 uur bij VTM.

Sergio Over De Grens op tv
Zondag 25 februari 2024 om 21u15  »
VTM
Frank Lammers, Ferry uit de fictieseries 'Undercover' en 'Ferry', is een man met vele talenten.
Dinsdag 27 februari 2024 om 20u40  »
VTM
Sergio neemt Mathieu Terryn mee op een rit door het Zwitserse winter wonderland. Wie Zwitserland zegt, zegt kaas. Ze gaan er daarom op bezoek bij een bekende kaasmaker.
Zondag 3 maart 2024 om 21u20  »
VTM
Sergio neemt Mathieu Terryn mee op een rit door het Zwitserse winter wonderland. Wie Zwitserland zegt, zegt kaas. Ze gaan er daarom op bezoek bij een bekende kaasmaker.
Dinsdag 5 maart 2024 om 20u40  »
VTM
Culinair reisprogramma waarin sterrenchef Sergio Herman naar de lekkerste uithoeken van Europa reist, op zoek gaat naar nieuwe smaken, onbekende ingrediŽnten en inspirerende ervaringen. Dit doet hij samen met een bekende Vlaming of Nederlander.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jaarlijks lopen er bij de politie in Groot-BrittanniŽ duizenden meldingen binnen over kindermisbruik. Heel vaak speelt het misbruik zich af binnen de familiekring. De slachtoffers, veelal jonge kinderen, zijn getekend voor het leven. Bij Natasha (28) begon het misbruik toen ze amper vier jaar oud was. En ook Maya (35) werd aangerand door haar eigen vader. Hij filmde ook alles en noteerde elk detail zorgvuldig in een dagboek. Maya daagde haar vader voor de rechtbank, waarna hij werd veroordeeld voor een celstraf van tien jaar. Schokkende verhalen waar de meeste slachtoffers niet mee naar buiten durven te komen. De vrouwen in deze documentaire vonden de moed om er openlijk over te praten in de hoop zo andere slachtoffers te kunnen helpen.

'My Dad the Paedophile', om 20.35 uur op Play Crime.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 11:00
  Winterbeelden
  12:15
  Dagelijkse kost
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Winterbeelden
 • 11:05
  Squish
  11:30
  Galactic Agency
 • 09:50
  Geen uitzending
  11:55
  Echte Verhalen: De Buurtpolitie
 • 10:45
  Geen uitzending
  13:55
  Achter gesloten deuren
 • 09:05
  Geen uitzending
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 10:20
  Geen uitzending
  13:55
  Airwolf
 • 10:25
  Strong Medicine
  15:55
  The Flying Doctors
 • 10:00
  Joe
  14:55
  Geen uitzending
 • 11:00
  Geen uitzending
  12:15
  De Tafel van Gert
 • 10:20
  CSI: Crime Scene Investigation
  11:10
  Rizzoli & Isles
 • 10:50
  Bar Rescue
  11:30
  Pawn Stars: Best Of
 • 10:35
  Love It or List It
  11:25
  Dr. Phil
 • 11:05
  Buried in the Backyard
  11:50
  World's Most Evil Killers
 • 10:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 11:03
  Zo doe je het!
  12:00
  Dit Is Wat Mijn Mama Zei
 • 11:05
  Het Weekmenu
  11:45
  Comfort Food
 • 10:25
  Eredivisie
  12:15
  Premier League
 • 10:50
  Ms Fisher's Modern Murder Mysteries
 • 11:00
  NOS Journaal
  11:14
  Tijd voor Max
 • 11:00
  BinnensteBuiten
  11:30
  Stand van Nederland: Generatie Next
 • 11:05
  Kiwi & Strit
  11:10
  Timmy tijd