Juryleden 'Mijn Restaurant!' starten hun ronde van Vlaanderen

woensdag 18 maart 2009

In de vorige aflevering van 'Mijn Restaurant!' lag de stressfactor in het kamp van de zaalverantwoordelijken. Zij werden naar het kasteel van Brasschaat gestuurd voor een opleiding door super-maître d'hotel Robby Casteleyn. Hij had verschillende proeven in petto om uit te vissen welk vlees hij in de kuip had, leerde hen de kneepjes van het vak én stuurde hen op stage in een echt klasserestaurant, waar ze moesten meedraaien tijdens een echte service.

D


e spoedcursus van de zaalverantwoordelijken werd in de huiskamer met interesse gevolg door gemiddeld 836.927 Vlamingen, goed voor een marktaandeel van 40,9% (VVA 18-54). Gaëlle kwam als de beste zaalverantwoordelijke uit de bus en kreeg een bijzondere prijs: gratis alle mogelijke bieren zolang zij en Claudio in de running zijn in 'Mijn Restaurant!' en de coaching van een top maître d'hotel de eerste keer dat ze het bezoek bezoek krijgen van de jury en de dag dat Dell'Anno officieel opengaat.

In de 6de aflevering van 'Mijn Restaurant!' –uitzending donderdag 19 maart 2009- beginnen juryleden Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins aan hun ronde van Vlaanderen. Ze zullen elk restaurant gedurende één uur bezoeken en in die tijd willen ze 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts proeven. Ook de bediening moet perfect zijn.

Vooral voor Wendy betekent dat grote stress, want zij faalde tijdens de zaaltest. Claudio en Gaëlle mogen nog steeds niet werken in hun pand, waar het dus nog vol steengruis en stof ligt. Ze vragen zich af of ze de jury zo wel kunnen ontvangen, en of ze niet op zoek moeten naar een andere oplossing. In Diest moeten ze nog een kok vinden om te koken voor de jury, en ook in Sint-Niklaas wordt dit de vuurdoop van het pas aangeworven keukenteam...

Na het bezoek aan de 5 restaurants, verdeelt de jury opnieuw een mooie geldsom. Rebekka en Deborah wachten bang het verdict af, want van alle duo's staan zij er financieel het slechtst voor...

'Mijn Restaurant!', donderdag 19 maart 2009 om 21.25 uur op vtm.


Lees ook:
Zaaltest 'Mijn Restaurant' eindigt met tranen van Wendy
'Mijn Restaurant'-werf stilggelegd in Kortrijk: wat nu?
'Mijn Restaurant' Kortrijk krijgt (gedeeltelijke) vergunning

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers