'Idool 2007': de audities in Gent

maandag 26 februari 2007

Voor de derde auditiemarathon is het Holiday Inn in Gent de plaats van afspraak. Van 's morgens vroeg wordt de lobby van het hotel overspoeld door aspirant-idolen. Maar voor de minuut van de waarheid aanbreekt, moet er lang worden gewacht. Meer dan één kandidaat maakt van deze gelegenheid gebruik om een liedje te zingen.

Z


o vangen ze twee vliegen in één klap: de stembanden worden gesmeerd en de andere kandidaten worden gewaarschuwd dat de concurrentie bikkelhard is. Of is het vooral een kwestie van de zenuwen van zich af te zingen?

De zestienjarige Sarah mag als eerste op de ster voor de professionele juryleden –Jean Blaute, Vera Mann, Herman Schueremans en Bernard Carbonez- gaan staan. De tiener weet van zichzelf dat ze een mooie stem heeft, maar hoopt dat ze haar zenuwen de baas zal blijven. De lat ligt immers zeer hoog en vandaag is het erop of eronder. 

Tijdens de auditie een black out krijgen, is een drama. De juiste noten niet gezongen krijgen, is al even verschrikkelijk. Maar ook een verkoudheid kan een spelbreker zijn. Sharon kan hierover meespreken. Ze zit met een 'valling' en heeft de ganse dag thee gedronken en citroenen gegeten om toch maar een goeie beurt te maken. Hopelijk wordt ze beloond met het papier "Proficiat! Je bent erbij. De laatste 100". Dan realiseert deze studente entertainment immers niet alleen haar droom, maar ook die van haar papa. 

In Gent brengen nogal wat kandidaten een musicalsong – van 'Annie' tot 'Big Spender' - en ook het Nederlandstalige lied is goed vertegenwoordigd. Giovianni heeft speciaal voor "Kon ik maar even bij je zijn" gekozen omdat hij met deze hit van Gorden kan bewijzen wat hij op vocaal gebied allemaal in zijn mars heeft. Inge zingt dan weer de Nederlandse smartlap "Deze sterren gaan stralen" op aanraden van haar ouders. Zij bibbert trouwens niet uit haar vel van de zenuwen, want de afgelopen zes maanden heeft ze drie zangwedstrijden gewonnen. Ook Andy heeft al eerder op een podium gestaan. Deze broer van Jimmy van 'Get Ready' vertederde negen jaar geleden als kindsterretje Vlaanderen met "Boem boem". De juryleden moeten zich in deze aflevering dus ook buigen over de vraag of zangtalent erfelijk is. 

Naast gouden stembanden beschikt een idool ook over de looks. Heel wat kandidaten hebben dan ook zorgvuldig hun outfit uitgekozen. Tom ziet eruit als een echte gentleman en Jonas zweert bij zijn studentenoutfit. Michael is er dan weer heilig van overtuigd dat zijn danspassen een meerwaarde zijn. Hij is al jaren fan van Michael Jackson en doet probleemloos al zijn moves na. 

Zoals altijd vertoeven Koen en Kris Wauters in de wachtruimte en de stressgang, waar ze de kandidaten aanmoedigen, hun zelfvertrouwen opkrikken, hen opvangen als het fout gaat en delen in hun geluk als de jury het licht op groen heeft gezet. De broers leren ook Gert-Jan ofte de zingende organist van Beke beter kennen. Hoe zijn auditie verloopt, zien we op dinsdag 27 februari 2007 in 'Idool 2007'.

'Idool 2007', dinsdag 27 februari om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op Eén.

Dossiers