Het telefoonnummer van Will Tura in 'De Neus van Pinokkio'

zaterdag 12 april 2014

In 'De Neus van Pinokkio' vertelt Bart Peeters op zondag 13 april samen met zijn Wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof verhalen over bekende en minder bekende mensen die in de kijker liepen.

Of het allemaal klopt wat ze vertellen, dat laten ze beoordelen door twee bekende spelers en het publiek. Deze week zijn de bekende gasten Kevin Janssens en Axel Daeseleire.


Dit is 'm - Grote winnaar of grote verliezer?
Deze week zit er iemand in de studio die heel recent in de schijnwerpers stond: Freddy Sannen, de eerste winnaar van de dubbele Pot van Pinokkio van dit seizoen. Pas na de grote vreugde over zijn overwinning bleek dat hij ook zelf een heel bijzonder verhaal had. Het was namelijk niet de eerste keer dat Freddy op de televisie te zien was, integendeel. Maar wat Freddy overkwam op tv, daarover verschillen de Wijsmakers op immer sympathieke wijze van mening. Is Freddy de grootste verliezer van spelprogramma’s op televisie of is hij integendeel de grootste winnaar?

Het Verhaal - 797204
Will Tura was in de jaren ’60 al erg populair in België en even later stond hij met zijn eerste singles ook in de top-tien in Nederland. Maar ineens kwam er aan Wills carrière in Nederland een einde (toch tot in de jaren '80).

Ongeveer twintig jaar bleef het in Nederland stil rond Will Tura. 'De Neus van Pinokkio' kent nu de reden. Het heeft allemaal te maken met een liedje met een telefoonnummer als titel.
Is dit verhaal waar of niet waar?

De Oude Doos - Tuinbenodigdheden
In De Oude Doos spelen Bart, Adriaan en Tine een historisch tv-fragment na in twee versies. Maar slechts één daarvan is echt te vinden in het archief van de VRT. Het andere is verzonnen. Deze week gaat het over een man met een merkwaardige, zelf in elkaar geknutselde uitvinding voor in de tuin.

De TV stopt nooit - Ontharing
Je weet soms niet wat je ziet op de tv, want de televisie stopt nooit. 'De Neus van Pinokkio' ging weer op zoek naar een opmerkelijk stukje tv ergens in de wereld. Daarnaast wordt een zelfgemaakt fragment getoond dat soms nog gekker is dan het echte. Maar welk filmpje ís nu het echte? Deze keer maken we kennis met enkele hulpmiddelen voor ontharing.

Hit van de week - Gedragsgoeroes
De artiesten van deze week zijn Gedragsgoeroes. Mensen die ons proberen te motiveren en te inspireren. Twee van de drie gedragsgoeroes kunnen worden geboekt voor seminaries en bedrijfsconventies, die zijn écht. De derde is een valsspeler; hij werd door 'De Neus van Pinokkio' opgebeld, zijn speech is verzonnen. Hij is dus niet echt. Wie van de drie is het?

'De Neus van Pinokkio', zondag 13 april om 20.30 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers