'Het Huis met Jacques Vermeire: 'Ik ben een halve zot'

maandag 2 november 2020

Voor het zesde seizoen van 'Het Huis' nodigt Eric Goens opnieuw een reeks verrassende, boeiende en interessante mensen uit.

Ze verblijven 24 uur in 'het huis', afgezonderd van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven, dat de revue passeert in boeiende en onthullende gesprekken.


In de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de televisiekamer zien ze vaak voor het eerst filmpjes uit lang vergeten tijden. Ook de gevreesde sportkamer is er opnieuw. En wat onthullen de gasten in de intimiteit van de boomhut?

De eerste gast van het nieuwe seizoen is Jacques Vermeire. Met een coronaveilig oldtimer-busje gaat Eric Goens zijn gast thuis ophalen: 24 uur mag Jacques in 'het huis' logeren.

'Ik hoop dat dat huis van u zal meevallen, want je ziet wat ik hier moet achterlaten.' De toon is meteen gezet. 'Ik ben een halve zot', zegt Jacques geregeld in de loop van het programma. Wordt het heel de tijd lachen, gieren, brullen met de onverbeterlijke smoelentrekker Jacques Vermeire? Of leren we ook zijn andere helft kennen? De man die achter zijn vrolijke smoelen ook heel wat tegenslag moest verwerken? En krijgen we ook inzicht in het succes van de 'commerçant' Jacques Vermeire?

Primeur
Jacques is nog maar net aangekomen in het huis en hij krijgt samen met de kijkers al meteen een primeur te zien: in de TV-kamer toont Eric een nooit eerder op televisie vertoonde aflevering van 'F.C. De Kampioenen'. Jacques zijn mond valt letterlijk open van verbazing bij het zien van deze unieke beelden. Het brengt hem zo bij Dimitri De Tremmerie, alias DDT: een legendarische rol die hij 30 jaar geleden nochtans maar schoorvoetend heeft aangenomen. Een te groot risico, dacht hij toen.

'Ik heb heel hard gewerkt. 's Morgens schoenen verkopen, 's middags opnames van 'F.C. De Kampioenen', opnames voor 'De Drie Wijzen', zaalshows, 'Oei Jacques', en 's nachts een acte de présence in een discotheek. Het geld stroomde binnen. Sparen voor later. Ik ben een product, heel commercieel.'

Maar Jacques is niet altijd schoenenverkoper, komiek of acteur geweest.  Politieman, operazanger? Wat is er van aan? De kijker mag zich even in de jury van 'De Drie Wijzen' wanen en raden of de verhalen verzonnen zijn of niet.

Blijven doorgaan
De carrière van Jacques Vermeire davert al decennia door als een trein, maar zijn privéleven verliep allesbehalve rimpelloos. Zijn eerste huwelijk met zijn jeugdliefde liep spaak na zeven jaar.  Dan volgden de moeilijkheden in de relatie met zijn tweede echtgenote Eva Pauwels, die breed in de pers werden uitgesmeerd. Zijn ex Martine kwam om het leven bij een auto-ongeluk en zijn latere partner Muriel verloor het gevecht tegen kanker.

'Ik heb de gave om geen zelfmedelijden te hebben en dat aan te kunnen. Je moet oogkleppen opzetten en doorgaan.'

Ook als blijkt dat Jacques zelf kanker heeft, blijft hij op het podium staan.

'Je moet altijd laten zien dat er vreugde is in het leven, ook nu in coronatijden.'

Het immense succes van 'F.C. De Kampioenen', de populariteit van zijn zaalshows, de razend populaire TikTok-dansfilmpjes met dochter Julie: alles wat Jacques Vermeire aanraakt, lijkt te veranderen in goud. En dat weet hij zelf ook:  

'Deze aflevering van Het huis, dat wordt weer een topprogramma. Maar ja, Eric, wie heeft dat weer geflikt? Ikke, gij niet hé', zegt hij lachend.

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in 'Het Huis' acteur Rik Verheye, Olympisch medaillewinnaar en modeontwerpster Élodie Ouédraogo, zanger Andre Hazes Jr, radio- en tv-presentatrice Siska Schoeters, viroloog Marc Van Ranst, ondernemer Marc Coucke en Bazart-zanger Mathieu Terryn.

'Het Huis' met Jacques Vermeire, dinsdag 3 november om 20.40 uur op Eén.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Zoekt Lief' - An Lemmens (VTM)

An Lemmens reist naar het paradijselijke eiland Curaçao om er de West-Vlaamse B&B-uitbaatster Patricia te ontmoeten. Zij is op zoek naar een man om samen te genieten van een leven in het buitenland. In Italië krijgt olijfboerin Erika een eerste vrijgezel over de vloer. Ook gastheer Anthony ontmoet een eerste dame die speciaal voor hem naar Tenerife reist.

'B&B Zoekt Lief', om 20.05 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:20
  Sporza: UEFA EURO 2024
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 22:10
  Forensics: The Real CSI
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 20:50
  Sporza: UEFA EURO 2024
  07:30
  Molang
 • 22:15
  Pech Onderweg
  08:00
  Echte Verhalen: De Buurtpolitie
 • 22:25
  Looking Glass
  08:00
  Geen uitzending
 • 20:35
  Eat Pray Love
  01:50
  Geen uitzending
 • 20:35
  Born on the Fourth of July
  01:55
  Geen uitzending
 • 21:50
  Beverly Hills, 90210
  15:55
  The X-Files
 • 21:35
  De Rodenburgs
  06:00
  Joe
 • 21:55
  Gent West
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 20:35
  Point Break
  07:55
  Neighbours: A New Chapter
 • 21:30
  Star Trek: Picard
  08:25
  Border Security: Canada's Front Line
 • 22:20
  A Place in the Sun
  07:25
  Travel Guides
 • 22:10
  Cold Case
  07:35
  Jesse Stone: Innocents Lost
 • 20:55
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 22:19
  Leven als vakman
  07:00
  Knuffel Pop
 • 21:35
  Hidden Gems
  08:00
  KLAAR IN 20 minuten
 • 21:40
  FIM Motocross World Championship
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:00
  Scott & Bailey
  02:50
  Father Brown
 • 21:30
  NCIS
  07:28
  Make You Laugh Out Loud
 • 20:55
  NOS EK Voetbal 2024
  08:00
  NOS Journaal
 • 22:15
  Andere Tijden Special
  07:55
  Krabbé zoekt Chagall
 • 20:50
  NOS EK Voetbal 2024
  07:58
  PatsBoemKledder!