Gloednieuw op VIJFtv: 'Fit naar School' met Marlène

dinsdag 21 augustus 2007

In september keren de kinderen terug naar school, gaan de ouders weer aan het werk en wacht er weer telkens dat vervelende huiswerk. In het nieuwe VIJFtv-programma "Fit naar school" geeft Marlène de Wouters een dosis handige tips om het schooljaar gezond en fit aan te pakken en te voorkomen dat je tegen de herfstvakantie met een burn-out zit.

S


amen met een team van adviseurs, waar een personal trainer, een kok, een voedingsdeskundige en een psychologische consulente toe behoren, staat ze ouders en kinderen bij met raad en daad.

De inhoud van aflevering 1:

  • Hoe spoor je de grootste viesneuzen aan om gezonder te eten?  Groentenkok Frank Fol kookt samen met kinderen gezonde snacks met hippe kleurtjes die zo meekunnen in de brooddoos.
  • Personal trainer Steve Boedt brengt alle kinderen aan het bewegen zelfs al zitten ze na school liever in hun luie zetel.
  • De kinderen zijn voor één dag baas in de supermarkt. Zij vullen zelf het winkelkarretje met hun favoriete lunch. Maar ze moeten wel voorbij diëtiste Marleen Gommeren die undercover aan de kassa zit. 
  • Hoe krijg je je voltallige kroost 's ochtends op één uur tijd gepakt en gezakt voor school? Met psychologisch consulente Inge Thijs ontdekken we hoe die chaotische ochtendrush vlotter kan verlopen.
  • En Marlène trekt ook wekelijks de straat op met een prangende vraag voor ouders en kinderen. Wat doen we bijvoorbeeld als broer of zus luizen heeft? 

'Fit naar School', vanaf woensdag 22 augustus wekelijks om 18.25 uur op VIJFtv.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers