Donderdag moet de eerste zaak sluiten in 'Mijn Restaurant!'

woensdag 2 november 2011

Afgelopen dinsdag -1 november 2011- kregen de twee genomineerde duo's een extra coaching van sterrenchef Viki Geunes en gaf de internationale culinaire recensente Lydia Itoi haar stemadvies. De 19de aflevering van 'Mijn Restaurant!' werd bekeken door gemiddeld 629.932 live-kijkers- met een piek van 740.087- en dat resulteerde in een marktaandeel van 25,8% (VVA 18-54).

De campagne zit er op. Voor Bart & Kris en voor Steven & Sofie wordt het nu afwachten, want aan het einde van deze aflevering valt het verdict. Dan zal voor het eerst een duo de deuren van hun restaurant definitief moeten sluiten.

Het is niet omdat Daniël en Rinaldo geen sluitingstress hebben, dat alles van een leien dakje loopt in Ristorante Antica Locanda. Daniël kampt met problemen in zijn zaal, voornamelijk op het vlak van leiding geven en organisatie. Omdat dit gevolgen heeft voor de goede werking van het restaurant, komt managementexperte Inge Geerdens langs om een en ander op te klaren. In Blankenberge mag Natapun starten. Hij is de nieuwe souschef waar Raoul al zo lang op zit te wachten. De eerste service samen moet uitmaken of hij het niveau van de Nederlandse chef van Eef en Michaël kan volgen. In Alaise in Ekeren is ober Jeffrey terug aan de slag. Amber en Elodie zijn vastbesloten om de strubbelingen onder het personeel aan te pakken en ze hebben een verrassing gepland…

Voor Aarschot en Dendermonde kan het de laatste dag zijn als uitbaters van hun eigen restaurant. Ruim drie maanden geleden begonnen ze aan het culinair avontuur, hebben ze van een ruwbouw hun droomzaak gemaakt en keihard gewerkt om hun klanten te verwennen. Maar straks kan alles voorbij zijn… In Art Kwizien heeft het personeel een tafeltje voor Steven en Sofie gedekt. De misschien wel laatste service mogen ze samen delen. Steven en Sofie hebben het niet altijd gemakkelijk gehad met elkaar, maar ze zijn samen uit het dal gekropen. Sindsdien klikt het weer goed tussen de twee. Het wordt dan ook een emotioneel diner. Ondertussen in Aarschot komen de ouders en de familie van Kris eten. Ze willen de twee mannen een hart onder de riem steken. Het hoeft niet gezegd dat het er ook in Fenix emotioneel aan toe gaat.

En dan is het zover. In Art Kwizien en in Fenix arriveert een ‘bodyguard’, wordt er een groot scherm binnengereden en een dvd opgestart. Rani verschijnt en maakt bekend welk restaurant als eerste de deuren moet sluiten en welk restaurant een nieuwe kans krijgt.

'Mijn Restaurant!', donderdag 3 november om 21.40 uur op vtm.


DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier
mijnrestaurant

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluwé en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers