Donderdag is conceptendag in 'Mijn Restaurant!'

woensdag 4 maart 2009

Op dinsdag 3 maart serveerde Rani De Coninck de startaflevering van het tweede seizoen van 'Mijn Restaurant!'. De uitzending –die uitzonderlijk om 20.35 van start ging en anderhalf uur duurde- kon op een ruime belangstelling rekenen in de huiskamer. Gemiddeld 815.000 Vlamingen lieten zich 'Mijn Restaurant!' smaken, wat een marktaandeel oplevert van 37,2 % (VVA 18-54).

E


en mooie start. Vorig jaar werd de 1ste aflevering van 'Mijn Restaurant!' bekeken door 641.000 kijkers (marktaandeel van 32% op VVA 18-54) en groeide het programma door naar gemiddeld 858.000 kijkers voor de hele eerste reeks (marktaandeel 45,7% op VVA 18-54).

De hele dinsdag -3 maart 2009- trouwens wisten onze programma's te bekoren, waardoor vtm met een marktaandeel van 30,5% (VVA 18-54) de beste dag van 2009 had.

Op donderdag 5 maart 2009 wordt de tweede aflevering van 'Mijn Restaurant!' om 21.25 uur uitgezonden. De vijf duo's hebben hun mission statement ingeleverd. Daarin moesten ze kort het concept van hun restaurant, de naam, de interieurideeën én de menukaart voorstellen.

Vandaag zullen ze voor 't eerst verschijnen voor de jury. Het hoofdkwartier van Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins bevindt zich in het luxueuze Kasteel Den Brandt in Wilrijk. Daar zullen de duo's hun mission statement moeten verdedigen en weerwerk bieden aan het spervuur van kritische vragen van Christel, Peter en Dirk. De jury zal 50 000 euro extra budget verdelen. En dat geld kunnen de deelnemers goed gebruiken.

Want in afwachting schieten ze in actie: hun panden moeten verbouwd worden tot restaurants en dat betekent vooral veel beslissingen nemen én op de centen letten. Tot ze een dvd vinden met een boodschap van Rani: de jury verwacht de duo's niet met lege handen in het kasteel! Dit betekent dat de koks een tweede keer op het laatste momentje in actie moeten schieten...

'Mijn Restaurant!', donderdag 5 maart om 21.25 uur op vtm.

Wie is jouw favoriet duo?  
Stem NU in onze TV-Visie Poll

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers