Deze week in 'David'

zaterdag 10 april 2010

'David' is de derde romantische telenovelle van vtm. De serie vertelt het verhaal van een jongen die vijftien jaar moest overleven op een onbewoond eiland, nadat hij van een boot was gesukkeld tijdens een gezinsvakantie. Een vrouw en haar verloofde vinden de jongen en nemen hem terug mee naar België. Wij geven je graag al de inhouden van aflevering 148 tot en met 152.

Maandag 13 april 2010: aflevering 148

Maarten heeft besloten om bij Liesbeth en hun dochtertje Romanie in te trekken, maar David heeft nauwelijks aandacht voor zijn verhuis. Bea is vastbesloten om de biolijn in handen te krijgen, nu het Alzheimerproject bij de Klaerhouts blijft, en ze rekent op de hulp van Pieter om haar doel te bereiken. Hij moet Hannelore over de brug halen. Andrea en Lotte blijven bezorgd om Sander, die voortdurend moet vechten tegen zijn vermoeidheid. Hij apprecieert het niet dat zijn moeder en zijn lief tegen hem samenspannen. Sofie wil David koste wat het kost in Koksijde houden en ze schakelt de hulp in van Lotte. Herman ervaart enorme druk en hij vreest dat de juridische beslommeringen nog niet achter de rug zijn.

Dinsdag 14 april 2010: aflevering 149


David wordt het slachtoffer van een carjacking. Als de politie een verslag wil opmaken, toont David geen enkel vertrouwen. Ondertussen worden zijn schuur en Maartens bijhuis omgevormd tot één grote ruimte. Sofie is boos en bezorgd omdat Klaerhout te veel geld aan Welvapharma moet betalen voor het Alzheimeronderzoek en ze hoopt dat Pieter zijn ouders kan overtuigen het bedrag te verlagen. Maar Bea wil van geen wijken weten. Herman dringt bij zijn jongste dochter aan om eindelijk volwassen te worden wanneer ze begint te klagen over het feit dat ze zelf haar ontbijt moet maken. Robby is woedend op Tim omdat die zijn vader heeft verteld over de sollicitatie in Luxemburg. Lotte kan Sander overtuigen om naar de dokter te gaan, maar pas nadat hij is flauwgevallen.

Woensdag 15 april 2010: aflevering 150


Herman houdt familieraad om de verkoop van de biolijn aan Welvapharma te bespreken. Tim is zeer betrokken, Delphine kan het geen moer schelen en Sofie is boos op Pieter omdat hij haar niets verteld heeft. De jongeman die in elkaar geslagen werd, wordt uit zijn coma gehaald om een getuigenis af te leggen. Hij heeft zo veel pijn dat David het niet kan aanzien. Laura ontdekt dat Tim iets heeft met Robby en ze neemt het Quinten kwalijk dat hij niets gezegd heeft hoewel hij het wist. Lotte licht Andrea in over de toestand van Sander en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Ondertussen krijgt David het bezoek van zuster Rita, die hem de betekenis van de geboden wil uitleggen.

Donderdag 16 april 2010: aflevering 151

David buigt zich over de grote vragen des levens, net nu Sofie haar gevoelens voor hem een kans wil geven. Ook Pieter komt verrassend emotioneel uit de hoek. Het Alzheimermedicijn lijkt aan te slaan. De bloeddruk van de testhonden blijft op peil. Ludo en Bea smeden plannen om Welvapharma zo goed mogelijk voor de dag te laten komen met het oog op de fusieplannen. Sander krijgt te horen dat hij naar het ziekenhuis moet voor een onderzoek. Ludo biedt Andrea een job. Tim weet dat hij een en ander uit te leggen heeft aan Laura en dit keer laat hij er geen gras over groeien. Ook met Robby heeft hij een goed gesprek.

Vrijdag 17 april 2010: aflevering 152

David wil van niemand hulp aanvaarden bij de inrichting van zijn atelier. Hij stort zich trouwens weer op zijn schilderwerk en hij vraagt Maarten om te poseren voor een doek over zielsverwanten. Sofie wil aan David duidelijk maken wat ze voor hem voelt, maar beseft dat ze daarvoor eerst open kaart moet spelen met Pieter. Delphine vindt het vreselijk dat niemand haar op haar woord gelooft en ze realiseert zich dat ze moet overgaan tot daden. Herman verkoopt de biolijn voor een appel en een ei aan Welvapharma in de hoop dat de rust op die manier terugkeert. Deze beslissing heeft ook gevolgen voor de professionele toekomst van Hannelore.

'David', elke werkdag om 18.25 uur op vtm.


DOSSIER: David, de nieuwe telenovelle van vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chateau Meiland' (foto: Play5 - © SBS Belgium 2021)

Feest bij de familie Meiland want kleine Claire is jarig en mag drie kaarsjes uitblazen. En dat vieren ze groots met pannenkoeken, een nieuwe trampoline én eten van de snackbar. Maar als echte driejarige, zit ze midden in de peuterpuberteit dus niets is leuk en alles is gewoon 'nee'. Ook het antwoord op de vraag of ze blij is met haar nieuwe reuze trampoline, nee! Om hun nieuwe leven in Nederland goed te beginnen, besluit de familie om eindelijk weer eten bij de snackbar te kopen. Na twee jaar in Frankrijk lusten ze wel wat frikandellen.

'Chateau Meiland', om 20.35 op Play5.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:10
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 01:00
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 08:05
  Mush Mush & de Zwammetjes
  08:20
  Grizzy & the Lemmings
 • 07:55
  VLOGLAB Secrets #Stories
  08:15
  De Buurtpolitie - Extra
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  A Place In The Sun: Winter Sun
 • 01:15
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:30
  Geen Uitzending
  12:15
  True Grit
 • 08:05
  SheZow
  08:25
  Home: Avonturen met Tip & Oh
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Onderbreking
 • 08:00
  Roger van Damme: Desserts
  08:20
  De gezonde goesting
 • 08:00
  Charmed
  08:40
  Geen uitzending
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michaël Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 08:00
  Nuances
  08:35
  DIY (do it yourself)
 • 20:25
  Herhalingslus
  17:00
  "Z-Extra - Panelgesprek virtuele jobbeurs Thomas More en KU Leuven"
 • 08:00
  al-1-maar-hits
  10:00
  Léééf !
 • 07:59
  Leefruimte inrichten 1
  08:15
  Diy on wheels
 • 08:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  12:00
  Algemeen Beleid - De Koepelzaal Live
 • 08:00
  NOS Journaal
  08:10
  Goedemorgen Nederland
 • 08:00
  NOS Journaal met gebarentolk
  08:10
  NOS Journaal
 • 08:05
  Shaun het schaap
  08:10
  Masha en de beer