Deze week in 'David'

zaterdag 9 januari 2010

'David' is de derde romantische telenovelle van vtm. De serie vertelt het verhaal van een jongen die vijftien jaar moest overleven op een onbewoond eiland, nadat hij van een boot was gesukkeld tijdens een gezinsvakantie. Een vrouw en haar verloofde vinden de jongen en nemen hem terug mee naar België. Wij geven je graag al de inhouden van aflevering 83 tot en met 87.

Maandag 11 januari 2010: aflevering 83

Pieter maakt Sofie het verwijt dat ze zich beter op haar wetenschappelijk onderzoek zou storten in plaats van naar de ouders van David te zoeken. Tim is tot het besef gekomen dat hij in de val is gelokt door Fien en hij legt de ruzie met Laura bij. Pieter vermoedt dat Maarten en Hannelore samen iets te verbergen hebben en hij doorzoekt het tuinhuis, waar hij het gewaagde schilderij van David vindt. Ludo vertelt Bea dat hij vanaf nu de onderhandelingen over de fusie van haar overneemt. Herman maakt Andrea duidelijk dat er tussen hem en Lise niets is.

Dinsdag 12 januari 2010: aflevering 84

David vertelt Sofie dat iedereen die hij kent met hem moet meegaan naar zijn eiland, waar het leven veel eenvoudiger is. Tim is nerveus voor de uitslag van zijn examens, maar de chantage van Fien zit hem nog meer dwars. Pieter wil van Hannelore weten wat er tussen haar en Maarten is gebeurd. David en Maarten gaan samen aan de slag in de keuken. Omdat David sommige termen en woorden niet begrijpt, krijgt hij een woordenboek cadeau. Lotte en Sander bestuderen het povere budget voor de openingsreceptie van de fototentoonstelling.

Woensdag 13 januari 2010: aflevering 85

Tijdens de aangifte van de chantage laat Tim de naam van Stijn vallen. Pieter spreekt Sofie aan over het schilderij dat hij van haar en David heeft gevonden. Sander is niet blij wanneer Lotte vertelt dat Steven de receptie zal sponsoren, maar hij beseft wel dat het een oplossing voor hun probleem is. Delphine vraagt zich luidop af welk fragment uit haar boek ze zal lezen tijdens haar romantisch feest. David wordt in het labo verwacht voor de opnames van een promotiefilmpje. Delphine en Sofie hebben voor het eerst sinds lang een babbel zoals alleen zussen die hebben.

Donderdag 14 januari 2010: aflevering 86

Maarten heeft eindelijk een gesprek met Liesbeth, de vrouw wiens hart hij heeft gebroken. Pieter en Hannelore hebben het labo van Sofie getransformeerd in een jungle voor de opname van de promospot met David. De plastieken palmbomen maken hem echter triestig. Pieter ziet geen andere oplossing dan de hulp van Sofie inroepen. Zij is de enige die een glimlach op zijn gezicht kan brengen. Bea probeert de onderhandelingen tussen Herman en Ludo te dwarsbomen. Tijdens de openingsreceptie van de fototentoonstelling gedraagt Sander zich als een jaloerse puber, wat een pijnlijke ruzie tussen Lotte en Delphine tot gevolg heeft. Ook Pieter en Sofie krijgen een heftige ruzie.

Vrijdag 15 januari 2010: aflevering 87

De spanning tussen Pieter en Sofie is te snijden. Herman komt zelfs tussenbeide en maant zijn dochter aan om de brokken met Pieter te lijmen. Maarten en David brengen alles in gereedheid voor het feest van Delphine. Laura maakt Tim duidelijk dat ze niet alleen tegen Stijn, maar ook tegen Robby zal opkomen. Steven en Lotte worden naast elkaar wakker in bed. Herman legt de voorlopige resultaten van het fusie-onderzoek voor aan zijn raad van bestuur.

'David', elke werkdag omstreeks 18.25 uur op vtm.


DOSSIER: David, de nieuwe telenovelle van vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers