De zoektocht gaat verder in 'The Voice van Vlaanderen'

donderdag 8 december 2011

Tijdens de 2de aflevering van 'The Voice van Vlaanderen' pikten de coaches er vorige week vrijdag opnieuw een aantal sterke kandidaten uit. 982.000 Vlamingen (live+4) hadden de tweede aflevering tot de heruitzending ervan op dinsdag 6 december (die nog eens meer dan 200.000 extra mensen kon bekoren (live+vosdal)) al gezien. Dat leverde een marktaandeel van 50,8% op (VVA 18-54). Op het piekmoment wisten de drie zussen Vinken met hun Blind Audition 1.101.386 kijkers te beroeren (live +4).

Vrijdagavond 9 december 2011 gaat de zoektocht naar talent gewoon verder. Alex Callier, Koen Wauters, Natalia en Jasper Steverlinck zijn er opnieuw klaar voor. Want vanaf 21.00 is het tijd voor de vaste vrijdagavondafspraak van vtm: kijken én delen want 'The Voice van Vlaanderen' kan ook op heel wat reacties op Facebook en Twitter rekenen.


De 23-jarige Eveline uit Gistel trapt met haar Blind Audtions de derde aflevering af met de fragiele ballad 'In The Arms Of An Angel' van Sarah McLachlan. 'Ik ben wel wat zenuwachtig, maar vooral benieuwd om de reacties te zien van het publiek en de coaches', vertelt Eveline in de stressgang nog net voor ze het podium betreedt.

Nick (39) uit Rumbeke werd een paar weken geleden door Sean verrast met een enveloppe met daarin een toelating voor de Blind Audtions van 'The Voice van Vlaanderen'. Vandaag is het zover. Met het nummer 'A Kind of Magic' van Queen tracht hij de coaches te overtuigen van zijn stem- en podiumvaardigheden. 'Ik breng een nummer van Queen, maar ik probeer er mijn eigen versie van te maken', vertelt hij voor de auditie. 'Ik blijf overal mezelf en probeer dat hier ook te doen', voegt Nick er nog aan toe.

De volgende kandidate is de Meerbeekse Leila (22). 'Dit is echt een mooie kans om met professionele coaches te mogen samenwerken', legt ze uit. Leila grijpt deze kans dan ook met beide handen. Met de song ‘Save Tonight’ van Eagle Eye Cherry zendt ze alvast een duidelijk signaal naar de coaches.

Wen (34) uit Tielen hoopt een belletje te doen rinkelen bij Natalia. Ze was immers de backing vocal tijdens de 'Back for More'-tour van Natalia. Door haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' wil ze het proberen maken als frontvrouw. Met 'Hurt' van Christina Aguilera slaat Wen haar slag.

De 22-jarige Julyia woont in Everberg, maar is afkomstig uit Oekranië. Daar heeft ze maar liefst tien jaar in een koor gezongen. Door die ervaring is ze uiteindelijk in België beland. Niet met een Oekraïens volksliedje zoals in het koor, maar met 'Chasing Pavements' van Adèle, toont Julia wat ze waard is op het podium.

Iris (42) uit Hoboken speelde in een vorig leven Sabrina in 'Familie Backeljau', een vtm-reeks uit de jaren '90, maar is nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Met een karaktervolle 'Back to Black' van Amy Winehouse hoopt ze de coaches ervan te overtuigen dat ze materiaal is voor de Battles.

Ook de Antwerpse Wim (31) is klaar voor iets nieuws, nadat hij in het verleden al in een paar bands heeft gezongen. Hij brengt vandaag – net zoals de Vinkenzussen vorige week – het nummer 'Hallelujah' van Leonard Cohen.

De Nederlandse Yvette (37) volgde de liefde naar Vlaanderen en woont nu al 10 jaar in Lommel. Voor haar is 'The Voice' geen onbekend terrein. Ze nam immers deel aan de eerste editie in Nederland, maar moest daar tijdens de Battles het onderspit delven tegen de uiteindelijke 'Voice of Holland'-winnaar, Ben Saunders. Maar of ze de harten van de Vlaamse kijker en de coaches kan veroveren met de klassieker 'Piece of My Heart' van Janice Joplin, blijft nog de vraag...

Net zoals voor alle andere artiesten vandaag, is muziek ook voor de volgende kandidaat, Zinno (21), zijn passie. Met een heel eigen versie van 'The Edge of Glory' van Lady Gaga probeert hij het beste van zichzelf te laten zien.

De 25-jarige Stephanie uit Riemst stelt zichzelf als een mix van Adèle en Anouk voor. De stevige versie van 'Nothing Compares To You' van Sinnead O'Connor is het nummer dat Stephanie heeft uitgekozen voor haar Blind Audtion. Kan ze hiermee de coaches verbazen?

Vandaag doet er opnieuw familie mee. Twee broers treden aan om – deze keer apart – een Blind Audition te doen. Andries (33) en Stefaan (29) uit Aalst zijn allebei klassiek geschoold. Stefaan heeft voor de auditie alvast een duidelijke mening: 'Ik denk dat Andries het meeste talent heeft, maar dat ik het meeste durf.'

De woman-in-red Sylvie (21) uit Aalst heeft voor haar auditie niet echt een voorkeur van een coach. 'Gewoon hopen dat er één stoel omdraait', legt ze een beetje zenuwachtig uit. Met het nummer 'Lost' van Anouk probeert ze Alex, Jasper, Natalia of Koen ervan te overtuigen de knop in te drukken.

Ludovic (23) uit Borgerhout komt vandaag als laatste kandidaat zijn talent tentoonstellen. Zijn makker, Tanguy, is mee om te supporteren. Of om al eens te ontdekken hoe het er tijdens de opnames van 'The Voice van Vlaanderen' allemaal aan toe gaat. Want ook hij zullen we aan het werk zien in de Blind Auditions, maar nog niet in deze aflevering. Eerst is Ludovic aan de beurt met 'Ordinary People' van John Legend.

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 9 december om 21.00 uur op vtm.

Herbekijk 'The Voice van Vlaanderen'

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

‘Dancing Dimi: Game On!’

Dimitri Van den Bergh is de grootste dartsbelofte van ons land. Tot een gescheurde kruisband roet in het eten strooit. Te midden van een overvolle dartsagenda gaat 'Dancing Dimi' onder het mes. Geraakt hij tijdig gerevalideerd om 24 dagen na zijn operatie terug op het hoogste niveau van de UK Open te staan?

'Dancing Dimi: Game On', om 20.15 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:45
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 00:15
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 07:12
  Sarah knutselt
  07:15
  Bob de Bouwer
 • 06:55
  Pokémon: Zon & Maan Ultra-Avonturen
  07:20
  Lego Ninjago
 • 07:05
  Masterchef Australia
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:30
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:15
  Geen Uitzending
  13:10
  Chicago Fire
 • 07:10
  Denver le dernier dinosaure
  07:20
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 00:15
  Geen uitzending
  08:30
  Ware Delicatessen
 • 01:05
  Geen uitzending
  08:05
  Charmed
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michaël Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 07:10
  In de Mix (magazine Njam)
  07:40
  A la carte
 • 20:45
  Herhalingslus
  08:00
  Trends Gazellen 2021
 • 07:00
  Goeiemorgen morgen
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:04
  Bureau op schragen
  07:17
  Badkamer opbouwen 1
 • 07:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 07:10
  Goedemorgen Nederland
  07:30
  NOS Journaal
 • 07:10
  NOS Journaal
  07:30
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 07:10
  Olivia
  07:19
  Zin in Zappelin