CAZ viert verjaardag Kirk Douglas

vrijdag 7 december 2018

CAZ viert dit weekend de verjaardag van de legendarische acteur Kirk Douglas. Hij wordt op 9 december maar liefst 102 jaar oud en daarom brengt CAZ twee van zijn klassiekers op het scherm.

Op zaterdag 8 december speelt hij om 20.40 uur de leider van een slavenopstand in het oude Rome in het historische drama 'Spartacus' uit 1960. De film van Stanley Kubrick won destijds 4 Oscars en vertelt het verhaal van een gladiatorenrevolte die de machthebbers in Rome even aan het wankelen lijkt te brengen. Legendarisch is de scène waarin alle ontsnapte slaven 'I am Spartacus' roepen als de groep wordt tegengehouden door Romeinen die hun leider zoeken.


De tweede film met de jarige Kirk Douglas past ook in 'Once Upon A Time at CAZ', een reeks van de beste westernklassiekers die CAZ op zondag brengt. Op zondag 9 december staat om 20.40 uur 'The War Wagon' op het programma waarin Kirk Douglas de rol vertolkt van Lomax. Lomax wil met zijn bende outlaws een overval plegen op de gepantserde wagen waarin de corrupte zakenman Pierce zijn goud laat vervoeren.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers