CAZ viert verjaardag Kirk Douglas

vrijdag 7 december 2018

CAZ viert dit weekend de verjaardag van de legendarische acteur Kirk Douglas. Hij wordt op 9 december maar liefst 102 jaar oud en daarom brengt CAZ twee van zijn klassiekers op het scherm.

Op zaterdag 8 december speelt hij om 20.40 uur de leider van een slavenopstand in het oude Rome in het historische drama 'Spartacus' uit 1960. De film van Stanley Kubrick won destijds 4 Oscars en vertelt het verhaal van een gladiatorenrevolte die de machthebbers in Rome even aan het wankelen lijkt te brengen. Legendarisch is de scène waarin alle ontsnapte slaven 'I am Spartacus' roepen als de groep wordt tegengehouden door Romeinen die hun leider zoeken.


De tweede film met de jarige Kirk Douglas past ook in 'Once Upon A Time at CAZ', een reeks van de beste westernklassiekers die CAZ op zondag brengt. Op zondag 9 december staat om 20.40 uur 'The War Wagon' op het programma waarin Kirk Douglas de rol vertolkt van Lomax. Lomax wil met zijn bende outlaws een overval plegen op de gepantserde wagen waarin de corrupte zakenman Pierce zijn goud laat vervoeren.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers