Aartsmoeilijke keuzes in de laatste Battles van 'The Voice Kids'

donderdag 8 november 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Vrijdag 9 november battelen de kandidaten een laatste keer tegen elkaar in 'The Voice Kids', vorige week goed voor 839.000 fans en 33,3% marktaandeel (VVA 18-54).

De concurrentie staat in deze laatste Battle-aflevering op scherp, met nog 6 tickets voor de halve finale te verdelen. De coaches hakken de laatste knopen door en dat valt vooral voor Laura Tesoro niet mee. Zij mag nog maar 2 halve finalisten meenemen en die keuze valt haar enorm zwaar…


Marylis (14, Wijnegem), Noor (14, Bree) en Hanne (12, Stabroek) van team Laura mogen als eerste de battle-ring betreden. Dat doen ze met Cut Loose van Emma Bale. Emma, die niet zo lang geleden zelf nog deelnam aan de Battles van 'The Voice Kids', weet als geen ander waar de kandidaten aan toe zijn. Laura schakelt haar dus in als verrassingsgast, zodat ze haar beste tips kan delen.

Voor haar tweede battle zet Laura Ricardo (13, Sint-Niklaas), Eva (14, Tongeren) en Charlotte (14, Dilsen-Stokkem) bij elkaar. Zij brachten een ballad tijdens hun auditie en beschikken volgens Laura over het talent om veel emotie in een nummer te leggen. Dat moeten ze tijdens hun battle bewijzen met het pakkende Praying van Kesha. Tijdens de workshop wordt Laura emotioneel als de kids keer op keer de torenhoge noten moeiteloos halen. 'Dit is gewoon van een ander niveau', complementeert ze hen. Na hun optreden heeft ze dan ook hulpcoach Wouter nodig omdat ze écht niet kan kiezen. 'Hoe kan ik in godsnaam kiezen tussen deze drie? Ze doen dingen waarvan ik denk: zijn dát kinderen?'

Billy (14, Sint-Denijs-Westem) mag voor team Sean zijn mannetje staan tegenover het vrouwelijk geweld van Karry (14, Borgerhout) en Lisa (14, Adinkerke). 'Jullie hebben alle drie eigenzinnige stemmen, die volgens mij goed zullen blenden', zegt hun coach. Klokken van stemmen hebben ze al, maar kan Sean hen ook aan het dansen krijgen? Hij heeft immers voor het aanstekelijke Ain’t Nobody van Chaka Khan gekozen…

Latif (12, As), Anna (13, Antwerpen) en Soraya (13, Oostende) brachten alle drie een rustig nummer tijdens hun Blind Audition, maar zal hun Battle-lied even rustig zijn? Als Sean hen vertelt dat ze Only Girl In The World van Rihanna zullen brengen, schrikken ze even. 'Maar het wordt een versie die op jullie lijf en stem geschreven is', stelt Sean hen gerust. Anna is bovendien helemaal in haar element, want zij mag het nummer inzetten op de harp, haar lievelingsinstrument. 'Magisch en sereen', klinkt het unaniem bij de andere coaches na de battle. Maar welke stem kan het hart van Sean veroveren?

Gers laat drie topstemmen het tegen elkaar opnemen: Victoria (11, Liedekerke), Stien (14, Mechelen) en Indy (14, Meer). Victoria en Stien maakten indruk tijdens hun auditie met een Franse chanson, maar moeten het dit keer in het Engels doen met Lost On You van LP. En daarmee maakt hun coach het hen niet gemakkelijk, want het nummer gaat van hoog naar heel laag. 'Ik heb misschien de grootste mond, maar wel het kleinste hartje', zegt Gers, die moeite heeft om één halve finalist te kiezen uit dit toptrio.

Ebe (14, Melle) is gek op kleinkunst en verhalen vertellen. Marthe, Klaasje en Hanne halen hem dus volledig uit zijn comfortzone wanneer ze hem de allergrootste popsong aller tijden voorschotelen: Baby One More Time van Britney Spears. Daarvoor krijgt hij versterking van twee vrouwen: Lola (14, Drongen) en Anaïs (12, Sint-Pieters-Leeuw). 'Vocaal zit het goed, maar de presence is nu nog als een dood vogeltje', vindt Klaasje. Wie pakt het podium in én pakt het laatste halve finale-ticket van team K3?

'The Voice Kids', vrijdag 9 november om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Grey's Anatomy' - aflevering 332 (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Meredith zoekt naar een manier om haar kinderen in te lichten over haar relatie met Andrew. Alex maakt zich ernstige zorgen om de toestand van Jo, die opnieuw aan de slag is gegaan. Op aandringen van Megan gaat Owen langs bij een therapeut. Jackson wil dat Maggie bij hem intrekt. Nico maakt een zware fout, met dramatische gevolgen. Richard ziet een oude vriendin terug.

'Grey's Anatomy', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers