
TVgids - njam!
Andere zender »
02:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Mounir Toub een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt de favoriet van elke Vlaming, maar geeft er zijn typische Marokkaanse touch aan: mediterraanse mosselen.
«
»
02:35 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
03:05 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
03:15 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
03:50 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
04:15 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
04:45 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
05:00 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
05:25 | Guillaume's Paris |
Guillaume geniet van de fijnere kanten van het Parijse leven in het zevende en achtste arrondissement, inclusief een bezoek aan de Eiffeltoren en een maaltijd in het iconische Jules Verne-restaurant.
«
»
05:50 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
06:35 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
07:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Mounir Toub een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt de favoriet van elke Vlaming, maar geeft er zijn typische Marokkaanse touch aan: mediterraanse mosselen.
«
»
07:35 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Jelle Beeckman zet vandaag een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij maakt een klassieke penne met arrabiatasaus, maar geeft er z'n eigen draai aan door Marokkaans kruiden toe te voegen.
«
»
08:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
08:50 | De Zomertafel |
Steffi en Roger bereiden samen zomerse gerechtjes en maken freekeh salade met vijgen en geitenkaas, salade met sinaasappel en burrata, groentenspiesjes met pindasaus, salade Niçoise à la Roger, kip cordon bleu en een ijstaart met aardbei en merengue.
«
»
09:25 | Soep! |
De chefs maken aardpeersoep met truffel en een tomaten basilicumsoep.
«
»
09:50 | Toasted on wheels! |
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
10:20 | Open Vuur |
Nieuwkomers Nick en Kevin van Zouterover beginnen de week goed door met fris bier te trakteren aan het West-Vlaamse barbecueduo Tom en Dominique. Die laatsten stoken alvast het vuur.
«
»
11:00 | Bal National |
Belgische telers hebben de bloemkool geperfectionneerd tot één van de meest populaire groenten. Wim bereidt een gevulde bloemkool en schuift ze in de oven samen met een vleesbroodje van kippengehakt en kalkoenfilet.
«
»
11:35 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
12:10 | Guillaume's Paris |
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
12:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
13:00 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
13:50 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
14:25 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag is het visje op het weekmenu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Hij maakt zwaardvis alla pizzaiola klaar en doet dat bovendien snel, makkelijk en lekker.
«
»
14:55 | Streetfood |
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
15:45 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc serveert een aubergine in een superlekker krokant jasje. De zomerse salade en het yoghurt-tahin-sausje maken er een juweel van een voorgerecht van. Loïc bewijst met dit gerecht dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn.
«
»
16:05 | Steffi's healthy pleasures |
Het is dé guilty pleasure onder de desserts: chocomousse. Steffi steekt het vandaag in een gezond jasje. En ze maakt er zelfs een hele taart van. Als hoofdgerecht gaat ze ook voor een zalige pizza zonder bodem, maar met bloemkool.
«
»
16:30 | De Sterrenkaart - Nederland |
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Ze vertelt over de tegenslagen die ze moest overwinnen.
«
»
17:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag haalt Mounir Toub z'n mooiste tajine boven voor een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt tajine met halloumi, kikkererwten, paprika en tomaten en serveert er een frisse komkommersalade bij.
«
»
17:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
17:50 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe zet zijn zintuigen op scherp in Parma. Hij ziet er honderden hemelse parmahammen tegen het plafond, steekt zijn neus in een zalig glas lambrusco en zet z'n tanden in een heerlijke kooksessie op Piazza Duomo. Dit is Unesco voor foodies.
«
»
18:25 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag zorgt Sarah voor extra crunch op haar Sweet Table. Eerst serveert ze een tropische bavarois van mango en passievrucht met een krokant koekje bij. Haar tweede dessert is verse studentenhaver met gekaramelliseerde noten. Smullen maar!
«
»
19:00 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
19:50 | Sportfood |
Chef Michael en Stephanie maken een smakelijk alternatief op kip met rijst voor krachttrainers.
«
»
20:25 | Culinair Thailand |
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
21:00 | De Zomertafel |
Lore en Dominique maken samen zomerse gerechten en bereiden aardappelsalade met tuinbonen, hummus met merguezgehakt, gevulde kwartels, een taboulehsalade met wortel, een gelei van verveine en limoen met vanille-ijs en aardbei.
«
»
21:40 | De Wereldkeuken |
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
22:30 | Toasted on wheels! |
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te verwennen met spannende streetfood gerechten. Dominique kiest voor erwtensoep; Dagny Ros gaat voor tunnbrod met gegrilde makreel en een witte omelet.
«
»
23:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc en pasta zijn goede doordeweekse vrienden. Mag het al eens specialer zijn? Dan is deze pasta een echte voltreffer. Het bord ziet er niet exclusief uit, maar de smaak van venkel en vodka zijn het des te meer.
«
»
23:20 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
23:55 | Sarah's Sweet Table |
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
00:25 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
00:55 | De wereld op je bord |
Vrijdag is couscousdag in Marokko. Chef Fatima toont hoe je de echte lekkere Marokkaanse couscous op de traditionele Marokkaanse manier klaarmaakt. Stroop je mouwen maar op, want lepels of vorken zijn voor deze klus niet geschikt.
«
»
01:20 | Puur Oosters - Japans |
In deze aflevering maakt chef Ivan Verhelle de bentobox klaar. Deze lunchbox bestaat uit een aantal kleine vakjes, die door de Japanse huisouders worden opgevuld met verschillende evenwichtige hapjes, en wordt meegegeven naar school of naar het werk.
«
»
01:40 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon met de beste snelle, makkelijke en lekkere recepten van de afgelopen week.
«
»