TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1CanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:45 Tot op de Graat
Vandaag gaat Johan Segers aan de slag met een indrukwekkende vis uit de Noordzee: de rog. Deze zeereus heeft twee gigantische vleugels en is zo moeilijk te ontmantelen dat Johan een expert ter zake inschakelt: de sympathieke visser Danny.
«
»
06:05 De Gastentafel
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
06:45 De Sterrenkaart
De ambiance in Restaurant Cuines 33 is mondain en kosmopolitisch, het eten speels, lekker en vol frisse smaken en de bediening is vlot. Fleur Boussy werkt als gastvrouw en echtgenoot Edwin Menue en Fleurs broer Frederik Boussy staan in de keuken.
«
»
07:10 Ainsley Eats The Streets
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
08:00 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
08:35 Ainsley Eats The Streets
Chef-kok Ainsley Harriott reist de wereld rond en onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit. In elke stad die Ainsley aandoet ervaart hij de lokale keuken en leert hij de methodes en recepten achter de maaltijden.
«
»
09:25 Het Weekmenu
Bart Desmidt bereidt een gemakkelijk vispannetje met kabeljauw, pasta met witte kool en gehakt, pita met kip en een yoghurtsausje en gewokte noedels met ei en tomaat.
«
»
10:10 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Jeroen bereidt een heerlijke crème brûlée, terwijl Andy experimenteert met cocktails.
«
»
10:45 Bal National
Belgische telers hebben de bloemkool geperfectionneerd tot één van de meest populaire groenten. Wim bereidt een gevulde bloemkool en schuift ze in de oven samen met een vleesbroodje van kippengehakt en kalkoenfilet.
«
»
11:10 Pasta & Risotto
Peppe maakt een bigoli met rode gamba's en kaviaar. Steffi maakt ontbijtrisotto met haver.
«
»
11:30 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
12:20 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in de keuken een chef die kookt met een enorme culinaire kennis en bijzonder subtiel: van der Eerde Michiel. Bereid je smaakpapillen voor op een feest: kalfsvlees met aardappelmousseline en cantharellen. Een heilige drievuldigheid.
«
»
12:45 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Op Mallorca trekt Yotam het binnenland in op zoek naar authentieke lokale gerechten. Hij ontdekt een prachtige voorraadkast met lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam wordt gekookt in een broodoven.
«
»
13:30 Het Weekmenu
Jan Buytaert bereidt tartaarsteak, kippengoulash, gegratineerde pasta en schartongrolletjes.
«
»
14:15 Lekker Lang Leven
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
14:45 Veggie!
Philippe laat aan de hand van haalbare recepten zien hoe je met een niet-vleesgerecht verrassend uit de hoek kan komen. Dit keer bereidt hij barbagiuan van doperwtjes, een typisch gerecht uit Monaco.
«
»
14:55 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
15:20 Bal National
Wim roostert tomaten met smaakmakers en mixt ze tot een coulis. Daarbij serveert hij balletjes van lamsgehakt, gevuld met schapenkaas en een kaassaus. Tomaten zijn ook de ideale kuipjes om rijkelijk te vullen.
«
»
15:50 Ainsley Eats The Streets
Chef-kok Ainsley Harriott reist de wereld rond en onderzoekt de relatie tussen plaatselijk straatvoedsel en culturele identiteit. In elke stad die Ainsley aandoet ervaart hij de lokale keuken en leert hij de methodes en recepten achter de maaltijden.
«
»
16:40 Roger van Damme - Goud
Roger van Damme draagt een hemels dessert op aan atleten Kim Gevaert en Hanna Mariën.
«
»
17:05 Karola's Kitchen
Iedereen kent wel de drukte in de ochtend. Daarom zet Karolien twee voedzame ontbijtjes op het menu: een super simpele smoothie met aardbeien en zelfs paprika, en ook ontbijtmuffins van appel. Het is perfect om vooraf voor te bereiden.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de chef met een charisma zo bruisend als de Etna: Peppe Giacomazza. Hij gaat de uitdaging aan en maakt zelf orecchiette met een heerlijk sausje van ansjovis erbij. Samen met Jef wordt ontdekt of het hem lukt in twintig minuten.
«
»
17:55 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
18:45 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
19:10 Het Weekmenu
Steffi Vertriest maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt kip in sinaasappelsaus met quinoawok, zalm in rode curry met limoengras, een Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en quinoa met pesto en een eitje.
«
»
19:55 DIY
Er worden mosselen in het zuur gelegd, frambozensnoepjes, granola en basilicumpasta gemaakt.
«
»
20:15 Ellemieke's KIDchen
Ellemieke toont hoe kinderen op een leuke manier al die broodnodige vitamientjes kan binnenlepelen. Samen met haar kinderen maakt ze een heerlijke groentesoep, met een sidedish van slacrackers en heerlijke dips.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in onze keuken de culinaire trots van Hasselt én een echte beauty: Breysem Anne-Sophie. Ze gaat voor een schoon stuk kabeljauw dat ze serveert met groene asperges, parelcouscous en zelfgemaakte dragonolie. Ideaal voor vrijdag visdag.
«
»
21:05 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
21:30 De Gezonde Goesting
Na haar ochtendloop maakt healthy foodie Steffi een powerontbijt, gaat ze langs bij de zero waste shop voor verse ingrediënten voor haar cashewbrood en een currysoep. Een gevulde en ook gezonde dag.
«
»
22:10 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
22:40 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt bereidt een heerlijke pizza calzone, asperges en moelleux au chocolat van de BBQ.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Chef Peppe Giacomazza maakt een gezonde variant op dé Italiaanse klassieker: salade carbonara. Een bordje Italiaanse trots dus, en vooral: klaar in minder dan twintig minuten.
«
»
23:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
In de prachtige vissershaven van Bosa kookt Yotam een van de grootste maaltijden van de Middellandse Zee: vers gevangen kreeft op open vuur. Vervolgens laat Yotam de kust achter zich en reist hij diep het ruige binnenland van Sardinië in.
«
»
00:15 Soep!
De chefs maken een fazantenroomsoep en een pompoensoep met gember en sinaasappel.
«
»
00:35 Smossen Mag
Elke schooldag hetzelfde liedje. Elke middag dezelfde boterhammen, wat saai. Maar dit keer kun je jouw brooddoos zelf vullen, bijvoorbeeld met een stoere wrap, een gezonde taart en een zot soepje.
«
»
01:05 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
01:45 Tot op het Bot: Het Rund
Johan Segers gaat aan de slag met de klapribben van het rund, de boulie plat cote.
«
»
02:05 De Dagschotel
Het weer wil in België wel eens tegen zitten, maar met deze overheerlijke mosselen met een pittige tomatensaus van Dominique Persoone waan je je onmiddellijk op een zonnig terrasje in Barcelona.
«
»
02:20 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
02:35 De Gezonde Goesting
Na haar ochtendloop maakt healthy foodie Steffi een powerontbijt, gaat ze langs bij de zero waste shop voor verse ingrediënten voor haar cashewbrood en een currysoep. Een gevulde en ook gezonde dag.
«
»
03:05 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
03:30 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt bereidt een heerlijke pizza calzone, asperges en moelleux au chocolat van de BBQ.
«
»
03:50 KLAAR IN 20 minuten
Chef Peppe Giacomazza maakt een gezonde variant op dé Italiaanse klassieker: salade carbonara. Een bordje Italiaanse trots dus, en vooral: klaar in minder dan twintig minuten.
«
»
04:10 Ottolenghi's Mediterranean Feast
In de prachtige vissershaven van Bosa kookt Yotam een van de grootste maaltijden van de Middellandse Zee: vers gevangen kreeft op open vuur. Vervolgens laat Yotam de kust achter zich en reist hij diep het ruige binnenland van Sardinië in.
«
»
04:55 Soep!
De chefs maken een fazantenroomsoep en een pompoensoep met gember en sinaasappel.
«
»
05:10 Smossen Mag
Elke schooldag hetzelfde liedje. Elke middag dezelfde boterhammen, wat saai. Maar dit keer kun je jouw brooddoos zelf vullen, bijvoorbeeld met een stoere wrap, een gezonde taart en een zot soepje.
«
»
05:40 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT 1 logo

De achtjarige Bruno verhuist in de Tweede Wereldoorlog met zijn familie naar een mooi huis in Berlijn. Er is echter niets te doen en niemand om mee te spelen, totdat Bruno op ontdekkingsreis gaat en over het hek van hun huis klimt. Hij ontmoet daarachter Shmuel, een jongen in een gestreepte pyjama die achter een hek woont met een heleboel andere mensen met diezelfde pyjama. De twee jongens sluiten vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

'The Boy in the Striped Pyjamas', film uit 2008 met oa. Asa Butterfield, om 23.10 uur op VRT 1.

Dossiers