TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:30 Over (h)eerlijke groenten
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
06:00 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
06:45 Nuances
Sterrenchef Thierry Theys maakt een overheerlijk Holstein rund met auberginecrème klaar.
«
»
07:10 Ainsley Eats The Streets
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
08:00 Soep!
De chefs maken een Vietnamese Rijstsoep en een Champignonsoep.
«
»
08:20 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
08:55 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij onglet met chimichurri.
«
»
09:45 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in de keuken de viking van de Lage Landen, fitter dan fit: Bart Desmidt. Zeven attributen en twintig minuten, meer heeft hij niet nodig voor zijn zeetong met choronsaus. Klop de polsen ook los, want het is een topgerecht om thuis te maken.
«
»
10:10 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
11:00 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
11:45 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
12:05 De Smaaktoerist
Onze garnaalkroket verdient een ereplaats in De Smaaktoerist. Jeroen De Pauw bezoekt vandaag de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
12:40 KLAAR IN 20 minuten
Chef Jeroen De Pauw neemt de keuken voor een dagje over. Hij belegt een kant en klare bloemkoolpizza met zelfgemaakte erwtenhummus en pikante merguez. En dat zelfs in twintig minuten.
«
»
13:35 DIY
Deze keer maakt Peppe Giacomazza een overheerlijke tapenade. Johan Segers heeft een heleboel champignons in huis gehaald om een champignonsaus te maken. Julie Baekelandt maakt een verse fruityoghurt en als afsluiter maakt Bart Desmidt een café glacé.
«
»
14:00 Ainsley Eats The Streets
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
14:50 Peppe's Pasta
Peppe maakt een overheerlijke fagotto di pasta, een pastabuidel, gevuld met ricotta en parmaham.
«
»
15:25 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man wiens ballen berucht zijn van hier tot aan het Kremlin: Wim Ballieu. Hij maakt zijn reputatie waar en gaat voor balletjes op basis van zalm. Heerlijk in combo met een oerdegelijke stoemp van spinazie.
«
»
15:55 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
16:30 A la carte
Njam!-chef Johan Segers laat zien hoe je kip met currysaus kunt bereiden.
«
»
16:55 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
17:10 Comfort Food
Jeroen kan enorm genieten van een gezellig avondje met vrienden. Speciaal voor die avonden maakt hij heerlijke comfort food klaar. Eerst bereidt hij taco's met lamsburgers en vervolgens nog een heerlijke camembert met brochette van peperkoek.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag doet deze chef, foodstylist én culinair schrijver haar intrede: Vanja van der Leeden. Ze maakt bami goreng, maar doet dat helemaal vegan. Pittig, kruidig, plantaardig en ook: een ode aan haar Indonesische roots. Vakantie op het bord.
«
»
18:00 Het Weekmenu
Steffi Vertriest bereidt zalm met bloemkoolcouscous, falafel met vegan mayonaise, ratatouille met zoete aardappel en gevulde courgette.
«
»
18:40 Pasta & Risotto
Steffi maakt de groenste risotto ooit en Peppe zet een oricchiete met tonijn op tafel.
«
»
19:00 Pasta & Risotto
Peppe maakt heerlijke zelfgemaakte, verse ravioli met een mooie gorgonzola. Jan Tournier verrast met een koude risotto met sashimi van dorade die menig sushi-liefhebber zal verleiden.
«
»
19:50 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man wiens ballen berucht zijn van hier tot aan het Kremlin: Wim Ballieu. Hij maakt zijn reputatie waar en gaat voor balletjes op basis van zalm. Heerlijk in combo met een oerdegelijke stoemp van spinazie.
«
»
21:10 Puur Oosters - Japans
Ook in Japan houden ze ervan om allerlei ingrediënten in een luchtig deegje te dippen en dan lekker goudbruin te frituren. Vandaag laat chef Ivan Verhelle samen met zijn tempura-specialist Yoko zien hoe je de perfecte knapperige tempura moet bakken.
«
»
21:30 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken een spannende Red Alert, Orange Crush en Bloempotbrood.
«
»
22:10 Piet Patron
Dries is de piepjonge nieuwe chef amuses van Likoké. Hij verwent de smaakpapillen van de klanten vandaag met een calderade-gerecht afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit de moestuin van de patron himself.
«
»
22:35 De Hofleverancier
Driesterrenchef Gert de Mangeleer keert terug naar de basis van zijn keuken: kraakverse groenten, die met liefde gekweekt en verzorgd worden door zijn culinair onderlegde tuinman Bart Praet.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in de keuken de uit Amsterdam aangemeerde: Michiel van der Eerde. Hij speelt het klaar om in 20 minuten een verrassend vegetarisch gerecht te maken met aardpeer. Hij combineert met ricotta en aardpeerchips. Aardperenpret tot-en-met.
«
»
23:25 Bal National
Wim laat zien hoe je ook thuis een smeuïg smaakbommetje in een gehaktbal kan verbergen. Hij maakt de basissaus voor de vulling en bereidt twee smakelijke en heel verschillende varianten.
«
»
23:55 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
00:15 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar Halong Bay. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
00:30 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
01:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
01:40 Tot op het Bot: Het Varken
Johan Segers heeft een topgerecht in petto: een hammetje in de oven met wortelpuree en mosterdsaus. Voor zijn vlees gaat Johan langs bij beenhouwer Benny en speciaal voor de chef snijdt Benny een hammetje van de bil van het varken.
«
»
02:05 Puur Oosters - Japans
Ook in Japan houden ze ervan om allerlei ingrediënten in een luchtig deegje te dippen en dan lekker goudbruin te frituren. Vandaag laat chef Ivan Verhelle samen met zijn tempura-specialist Yoko zien hoe je de perfecte knapperige tempura moet bakken.
«
»
02:20 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken een spannende Red Alert, Orange Crush en Bloempotbrood.
«
»
02:40 Piet Patron
Dries is de piepjonge nieuwe chef amuses van Likoké. Hij verwent de smaakpapillen van de klanten vandaag met een calderade-gerecht afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit de moestuin van de patron himself.
«
»
03:00 De Hofleverancier
Driesterrenchef Gert de Mangeleer keert terug naar de basis van zijn keuken: kraakverse groenten, die met liefde gekweekt en verzorgd worden door zijn culinair onderlegde tuinman Bart Praet.
«
»
03:25 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in de keuken de uit Amsterdam aangemeerde: Michiel van der Eerde. Hij speelt het klaar om in 20 minuten een verrassend vegetarisch gerecht te maken met aardpeer. Hij combineert met ricotta en aardpeerchips. Aardperenpret tot-en-met.
«
»
03:45 Bal National
Wim laat zien hoe je ook thuis een smeuïg smaakbommetje in een gehaktbal kan verbergen. Hij maakt de basissaus voor de vulling en bereidt twee smakelijke en heel verschillende varianten.
«
»
04:10 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
04:25 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar Halong Bay. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
04:40 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
05:05 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
05:40 Tot op het Bot: Het Varken
Johan Segers heeft een topgerecht in petto: een hammetje in de oven met wortelpuree en mosterdsaus. Voor zijn vlees gaat Johan langs bij beenhouwer Benny en speciaal voor de chef snijdt Benny een hammetje van de bil van het varken.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play7 logo

Een hippe reclameman probeert een strategie te bedenken voor een zeer traditioneel speelgoedbedrijf.

'Christmas Makeover', om 20.35 uur op Play7.

Dossiers